Kookosvohvelit viikonlopun aamiaispöytään

lauantai 3. helmikuuta 2018




Olen ollut huomaavinani, että tammikuun myötä moni muukin kuin minä on ruvennut siivoamaan kaappien sisältöjä. Pääsääntöisesti en halua viettää vapaapäiviäni siivoten, mutta hetki silloin tällöin (jopa arkenakin) sopii minulle paremmin. Innostuin katsastamaan kuivakaappiin ja heitin vanhentuneet tuotteet biojätteeseen ja jämät otin käyttöön. En muista milloin siellä olisi ollut niin paljon tilaa kuin nyt! Kun vielä kielsin miestä tuomasta kotiin heräteostoksia, saan toivoakseni nautiskella kaapin siisteydestä tovin.

Yksi parhaita paikkoja mihin voi upottaa niin siemeniä, pähkinöitä, leseitä, puurohiutaleita kuin kuivattuja hedelmiä, on itse tehty granola. Tai mysli. Omasta kaapista granolaa jo löytyi, mutta sain käytettyä kaurahiutaleiden jämät näihin viikonlopun vohveleihin. Pitäisikin käyttää vaihtelevammin erilaisia hiutaleita, leseitä ja ja jauhoja taikinoihin, kun niitä kerran aina kaapista löytyy. Vohveleista tuli kaurahiutaleiden ja kookosmaidon ansiosta mielestäni tavallista kevyempiä ja terveellisempiä. Täytteeksi valitsin suuren suosikkini, tahinin ja vadelman, yhdessä mangon kanssa. Sain pienellä vaivalla vaihtelua meidän aamiaispöydän perinteisiin kananmunaleipiin. Tämäkin resepti löytyi vanhoja lehtiä selaillessa ja on Glorian Ruoka & Viini -lehden käsialaa. Mikäli jätät taikinasta hunajan pois, myös suolainen täyte sopii vohveleille erinomaisesti. Kookosmaidon sijaan voit käyttää myös tavallista tai mantelimaitoa. Mikäli et ole aamun suurimpia ystäviä, tee taikina ja täytteet valmiiksi jo edellisenä iltana.

Huomenna en aio paistaa vohveleita, mutta luulenpa, että kuivakaapin kätköistä löytyy jotain muuta herkullista aamiaispöytään.

Virkistävää viikonloppua!

Kookosvohvelit 8 kpl

400 g kookosmaitoa
4 dl kaurahiutaleita
3 kananmunaa
(1/2 dl hunajaa)
1/2 dl öljyä + paistamiseen
2 tl leivinjauhetta
2-3 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Jauha kaurahiutaleet  tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Yhdistä kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi.

Kuumenna vohvelirauta ja öljyä pinnat. Paista vohvelit ja tarjoa ne haluamasi täytteen kanssa.



Kokeile myös inkivääri-lehtikaalivohveleita tai järjestä lettubrunssi!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.