Inkivääri-lehtikaalivohvelit

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015





Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege!-kirja ilmestyi juuri ja kotiin tuli arvostelukappale. Selasin kirjan siltä istumalta läpi ja merkkailin ruokia, joita haluan kokkailla. Pidän kirjasta mm. siksi, ettei ruoissa ole käytetty mitään superfoodeja tai muita erikoisia raaka-aineita. Kokkaan harvoin täysin vegaanisia ruokia, joten olen ilahtunut myös siitä, että maitotuotteita on resepteissä mukana. Kirjan reseptit ovat sanansa mukaisesti kasvisruokaa sen kummemmin asiaa alleviivaamatta.

Mies testasi ensimmäisenä kirjasta focaccian, jonka leipominen poikkesi huomattavasti aiemmista leipäresepteistä. Positiivisesti tietenkin! En ole kovinkaan leivän perään (sillä olen erittäin nirso ja vaadin tuoretta), mutta kirjan focaccia oli erittäin hyvää ja toimi vielä seuraavanakin päivänä paahdettuna. Itse halusin valmistaa ensimmäisenä pinaatti-inkiväärivohveleita lounaaksi tai illalliseksi. Tiesin tosin heti vaihtavani pinaatin lehtikaaliin, koska viime kesän satoa löytyy vielä pakastimesta valmiina käytettäväksi. Koska lehtikaalini on esikeitettyä, surautin sen vain tehosekoittimessa hienoksi. Vohveli on sijoitettu teoksessa brunssiosioon, mutta mielestäni se on oiva arkiruoka yksinkertaisuutensa ja nopean valmistamisen vuoksi. 

Seuraavana listalla onkin sitten oliiviöljyssä haudutettua purjoa, pizzaa (punajuuri-gorgonzola & kukkakaali-taleggio), papuhampurilaista, punajuuricurrya, herkkusienilasagnea, taginea ja savustettua sipuli-tomaattisalaattia. Ja vaikken makean perään olekaan yhtään, saatan leipoa banaani-rommi- tai hasselpähkinäkakkua. Eikös kuulosta ihanalle? Ei tarvitse vähään aikaa miettiä, mitä tänään syötäisiin. Peukku tälle kirjalle.

Inkivääri-lehtikaalivohvelit 4 vohvelia

2 dl pakastettua lehtikaalia tai pinaattia (tuoretta pinaattia 500 g)
1 valkosipulinkynsi
2 dl maitoa tai kasvislientä
2 kananmunaa
loraus vichyvettä
2,5-3 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Hienonna lehtikaali ja valkosipuli maidon kanssa tehosekoittimessa. Lisää loput aineet ja anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistelet vohveleille täytettä. Jos käytät tuoretta lehtikaalia tai pinaattia, ryöppää se nopeasti kiehuvassa vedessä valkosipulin kanssa ja hienonna vasta sen jälkeen tehosekoittimessa.

Paista vohvelit kauniin ruskeiksi ja nauti välittömästi haluamasi täytteen kera. Täytteeksi sopii esim. paistettu parsakaali, tomaatti- tai kaalisalaatti.

VINKKI! Saat vohveleista gluteenittomia vaihtamalla vehnäjauhot hienoksi jauhettuihin polentajauhoihin. 


Nopeasti paistettu parsakaalitäyte

1 parsakaali hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
0,5-1 fenkoli ohuiksi viipaleiksi leikattuna
suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua  
öljyä paistamiseen

Lämmitä öljy paistinpannulla ja lisää kaikki ainekset pannuun. Paista kasviksia, kunnes ne ovat lämmenneet ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. 

Voit käyttää fenkolin tilalla myös paprikaa, kukkakaalia tai porkkanaa. Mitä nyt vain jääkaapistasi sattuu löytymään. 


2 kommenttia

  1. Itsellänikin on tuo kirja, mutta tämä resepti on mennyt ohi kirjasta. Tuo sun kaunis kuva - kauniista vohvelista innosti. Tämän kokeilen seuraavaksi! Meilläkin tuo vohvelirauta, niin lapsikin varmasti tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa oli pinaattivohveli, mutta vaihdoin sen lehtikaaliin. Söimme vohveleita myös makeana versiona hillon kera ja hyvää oli niinkin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.