Korealainen katkarapu-pannukakku

maanantai 5. kesäkuuta 2017




Erilaiset munakkaat ovat usein arjen pelastajia ja tästä korealaisesta pannukakusta tulee seuraava. Ruoka valmistuu nopeasti eikä jää pekkaa pahemmaksi fiinimpänäkään iltana. Ihan sama miksi tätä ruokaa haluaa nimittää. Me nautimme pannukakkua osana korealaista illallista. Paistinpannulla näppärästi valmistuva ruoka on mukava lisä japanilaiselle okonomiyakille ja asteen verran kevyempi vatsan täyttäjä. Katkarapu-pannukakkuun on helppo upottaa tähteitä, mutta hyvä puoli on toisaalta se, että pannukakku valmistuu kohtuullisen vähillä raaka-aineilla. Täydellistä purtavaa kaltaiselleni kokille, jonka kaapeista löytyy aina jos jonkinlaisia purkkeja ja tähteitä. Tähän pannukakkuun sopivaa seesamiöljyä sain juuri kokeiltavaksi Urtekramilta.


Korealainen katkarapu-pannukakku 2 henkilölle tai 4 henkilölle alkuruoaksi
resepti Our Korean Kitchen -kirjasta

200 g katkarapuja
2+2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl seesaminsiemeniä
2 tl paahdettua seesamiöljyä
100 g vehnäjauhoja (kokojyvä- tai spelttijauhot)
3 rkl riisijauhoja
2 kananmunaa
2 rkl öljyä
6 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 tuore punainen chili hienonnettuna
suolaa, mustapippuria


Kaada katkaravut kulhoon ja mausta ne kahdella valkosipulinkynnellä, seesaminsiemenillä, seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Siirrä kulho sivuun odottamaan ruoan valmistumista. Jos et halua käyttää katkarapuja, voit lisätä muut ainekset suoraan taikinaan makua antamaan.

Yhdistä seuraavaksi kastikkeen ainekset pienessä lasissa.

Tee taikina yhdistämällä vehnäjauhot, suola, kananmunat, valkosipulin loput ja 1,5 dl kylmää vettä. Taikina saa olla paksuhkoa.

Lämmitä öljyä paistinpannulla. Kaada noin puolet taikinasta pannulla ja levitä sen jälkeen kevätsipulit, chilit ja katkaravut päälle. Kaada loppu taikina päälle ja ripottele päälle vielä kevätsipulia tai haluamiasi yrttejä.

Paista pannukakkua 3-4 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskeaa. Käännä pannukakku sen jälkeen lautasen avulla ympäri ja paista toista puolta vielä 3-4 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsää.

Leikkaa pannukakku paloiksi ja nauti dippikastikkeen kanssa.

Kastike
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl paahdettua seesamiöljyä
0,5 tl seesaminsiemeniä




* * *

Kokeile myös korealaista bibimbapia!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.