Pankokuorrutteiset parsatangot

tiistai 21. huhtikuuta 2015




Kotimaisen parsan sesonki on vasta edessäpäin, mutta eurooppalaista parsaa löytyy jo kaupan hyllyiltä. Parsa on niin suurta herkkua, etten malta odottaa kotimaista satoa. Yritän kuitenkin ostaa vain ohuita parsoja. Paksut parsat eivät maistu lähimainkaan niin hyviltä kuin pienet.

Jääkaappiin jääneet muutamat parsat testasin tällä kertaa kuorrutettuna. Lopputuloksena oli melkeinpä ranskalaisia muistuttavat pikkuherkut. Loistava pikkusuolainen varsinaista ruokaa odotellessa!

Mikäli pidät parsasta, käy kurkkaamassa lisää parsareseptejä. Omia suosikkejani ovat raaka parsasalaatti, sitruunaiset parsaleivät ja parsa kylmäsavulohella.

Pankokuorrutteiset parsat

1 puntti vihreää parsaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
1 dl parmesania raastettuna
suolaa, mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Katkaise parsan puinen tyvi siitä kohti (muutaman sentin pätkä), mistä se luontaisesti taipuu ja katkeaa. Jos parsat eivät ole paksuja, niiden tyvivartta ei tarvitse kuoria.

Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhoja leivitystä varten.

Kaada toiselle lautaselle puolestaan saman verran pankojauhoja ja parmesania. Mausta seos vielä suolalla ja mustapippurilla.

Riko muna lautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla rikki.

Pyöritä parsat ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi panko-juustoseoksessa. Nosta parsat uunivuokaan ja paista 10-15 minuuttia uunissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile parsat välittömästi.

VINKKI! Jos haluat suunnitella ruokasi sesonkien mukaan, suosittelen lataamaan Satokausikalenterin mobiilisovelluksen puhelimeesi. Kun valitset kuukausittain sesongissa olevia vihanneksia ja kasviksia ruokakoriisi, tulet huomaamatta laajentamaan valikoimaasi ja nautit kasviksista niiden ollessa parhaimmillaan.

7 kommenttia

  1. Onpa hauska idea kuorruttaa parsat pankojauhoilla, täytyy testata itsekin! en ole myöskään malttanut odotella kotimaisia parsoja vaan popsinut hyvällä ruokahalulla ulkomaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin miten hyviä näistä tuli! Mutta joo, parsan kausi on kuitenkin niin lyhyt, etten minäkään jaksa odottaa vain kotimaista satoa.

      Poista
  2. Nam! Mäkin rakastan parsa ja aloitin sen sesonki jo :) Tässä on pari resepteja mitä itse kokeilin viime kevällä ja oli erinomaista! : http://sailing-handh.blogspot.fi/2014/05/asparagus-with-chicken-and-avocado.html ja http://sailing-handh.blogspot.fi/2014/05/and-again-asparagus.html

    VastaaPoista
  3. Ja muutenkin sinulla on aivain ihanat reseptit! Kiitos! Following you :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo parsapiirakka vaikuttaa mukavan simppeliltä, täytyy laittaa muistiin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Paahdoin parsat 225 asteessa, maininta tästä on heti ainesosien jälkeen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.