Sitruunaiset parsaleivät

maanantai 24. maaliskuuta 2014



Parsaa on syöty muutaman kerran tämän kevään aikana, mutta söin ensimmäistä kertaa parsaa raakana leivän päällä. Tarvitset vain leipää, majoneesia ja parsaa.

Sitruunamajoneesi

2 keltuaista
2 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
3-4 dl öljyä
suolaa, pippuria
raastettua sitruunankuorta

****
vaaleaa leipää ja parsannuppuja

Sekoita keltuaiset, suola, pippuri, sinappi ja viinietikka kulhossa. Lisää öljy tipottain koko ajan seosta vatkaten. Muutaman ruokalusikallisen jälkeen seos paksuuntuu ja öljyä voi lisätä enemmän kerrallaan. Lisää lopuksi sitruunankuori.

Levitä sitruunaa leivän päälle ja leikkaa parsannuput päälle. Laita leivälle reilusti parsaa, omiin leipiini parsa loppui kesken.

Seuraava parsaresepti ilmestyy blogissa keskiviikkona, sitä ennen ehdit tutustua aiempiin parsakokkeiluihin täällä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.