Kokonaisena grillattu kuha

perjantai 7. kesäkuuta 2013


Kuten aiemmin jo kerroin, Tampereen Mustastalahdesta saa perjantaisin tuoretta kalaa, jota Kylmäsavukeisari myy. Viikko sitten mies toi mukaaan kokonaisen kuhan, joka päätettiin grillata sellaisenaan. Ihan vain siksi, ettei mökille ollut fileerausveistä (nyt on!) eikä sen asukkailla kalan käsittelytaitokaan aivan parhaassa terässä. No, kala saatiin grilliin ja maku oli taivaallinen. Uskallankin väittää, että loistava maku syntyi kalan tuoreuden ja fenkolin yhdistelmästä. 

Kokonaisena grillattu kuha (muukin kala käy)

1 kokonainen perattu kuha
suolaa, mustapippuria
fenkolinsiemeniä sellaisenaan tai jauhettuna
1 sitruunan kuori raastettuna ja itse sitruuna viipaloituna
tuoreita yrttejä (ruohosipuli, tilli, minttu jne.)
  • huuhtele kala ja kuivaa se hyvin
  • leikkaa kalan pintaan viillot, jotta kala maustuu ja kypsyy tasaisesti
  • mausta kala sisältä ja viilloista sitruunaraasteella, fenkolinsiemenillä, pippurilla ja suolalla
  • tunge kalan sisään yrtin oksia ja sitruunaviipaleita
  • mausta kala myös päältä ja paista grillissä sellaisenaan 10-15 minuutin ajan molemmin puolin. Vaihtoehtoisesti voit myös kääriä kalan folioon, kuten täällä on tehty. Jos kypsennät kalan foliossa, purista kalan päälle sitruunanmehua ja lusikoi muutama voinokare päälle. 
  • tarjoile kala uusien perunoiden, grillatun fenkolin ja valkoviinin kera. 




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.