Kokonaisena grillattu fenkoli

keskiviikko 2. toukokuuta 2012





Viikonlopun aurinkoinen sää mahdollisti mutkattoman grillaamisen, joten pääsimme testailemaan mökillä jälleen uusia ruokia. Loistavasta Paul Svenssonin kirjasta Grilli kuumana löytyi mainio ohje fenkolin grillaamiseen.

Ensimmäiseksi fenkolille tehdään marinadi, joka sivellään pintaan. Sen jälkeen fenkoli vain kääritään folioon ja grillaillaan tunnin ajan aina välillä käännellen. Tai niin kauan, kunnes kasvis on pehmennyt kauttaaltaan. Kirja on tietysti mökillä enkä pääse tarkistamaan ohjeen sisältöä, mutta muistaakseni siihen laitettiin paahdettuja fenkolinsiemeniä, öljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua. Ehkä. Tai sama se. Öljynhän voi maustaa oman maun mukaan, hyvää siitä tulee joka tapauksessa. Jos viime kesänä grillattu purjo oli oma suosikkini, tämän ohjeen mukaan valmistettu fenkoli taitaa olla sitä tänä vuonna.

Jos kaipaat vinkkejä grillaamiseen, suosittelen ostamaan tämän Paul Svenssonin kirjan. Ohjeet ja maut ovat taattua tavaraa, et varmasti pety!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.