Kanan rintaa piparjuurikastikkeella

tiistai 3. lokakuuta 2017



Lokakuu ei ole meillä lihaton vaan pyrimme syömään lihaa vähemmän läpi vuoden. Miehellä toki välillä lähtee homma aivan kädestä, jos en ole toppuuttelemassa menoa. Mieliteot menevät meillä aika usein ristiin eikä liha maistu minulle lähellekään niin paljon kuin hänelle. Kana ja broileri tekevät tässä poikkeuksen, sillä haluan melkeinpä viikottain syödä vaaleaa lihaa. Tällä kertaa broilerin himo iski viikonloppuun ja oikein perinteiseen sunnuntai-illalliseen. Paistettuja perunoita, papuja ja kanaa piparjuurikastikkeella. En voinut vastustaa uudesta keittokirjasta bongaamaani reseptiä. Nahallista kanaa ei tällä kertaa ollut ja upea paistopinta jäi haaveeksi, mutta lopputulos oli äärimmäisen herkullinen. Tämä ruoka tullaan tekemään jatkossakin! 


Kanan rintaa piparjuurikastikkeella 4 henkilölle
resepti kirjasta Good Cooking 

4 kanan/broilerin nahallista rintaa
suolaa
oliiviöljyä

1 dl kuivaa vermuttia
suolaa, mustapippuria
2 dl kermaa
50 g voita
1 kourallinen persiljaa hienonnettuna
45 g raastettua piparjuurta
1 sitruunan mehu


Mausta kananrinnat suolalla. Kuumenna öljy pannulla ja paistaa kananrintaa nahka alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä ja paista toista puolta vielä 4 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Mikäli käytät ruokaa ohuita rintaleikkeitä, vähennä paistoaikaa. Nosta kanat syrjään ja pidä ne lämpimänä esimerkiksi uunissa. Paksummat kananrinnat voi kypsentää loppuun uunissa. Valmista seuraavaksi kastike.

Kaada vermutti samalle pannulle, jolla paistot kanoja. Kaavi puulastalla pannu samalla puhtaaksi. Lisää suolaa, kaada kerma joukkoon ja keitä parisen minuuttia. Vähennä lämpöä ja sekoita voi joukkoon. Nosta kastike sivuun ja mausta se piparjuurella, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.

Nosta kanat lautaselle ja kaada kastike päälle. Nauti paistettujen perunoiden ja papujen kera.

* * *
Jos pidit tästä, suosittelen kokeilemaan myös sinapilla maustettua kanaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.