Punajuuricurry

torstai 2. helmikuuta 2017



Kovin usein, kun sanon miehelle kokkailevani jotain kasvisruokaa, päädyn valmistamaan intialaista ruokaa. Niin tälläkin kertaa. En ole syönyt intialaista ruokaa koskaan Intiassa, mutta se ei tahtia hiljennä yhtään. Joskus kokkaan ruoan suoraan reseptistä, joskus heitän pannulle aineksia oman mielen mukaan. Entistä enemmän iloitsen, jos saan tarvittavat raaka-aineet kaapista eikä tarvitse lähteä kauppaan. Ruokaan voi käyttää punajuuren lisäksi myös porkkanaa ja perunaa. Tämä on mielestäni täydellistä arkiruokaa ja maistuu erinomaisesti ulkoilun päätteeksi.


Punajuuricurry 4 henkilölle

3-4 raakaa punajuurta kuorittuna ja paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
0,5-1 tl sinapinsiemeniä
1-2 tl kurkumaa tai currya
1 tuore chili hienonnettuna tai 0,5-1 tl chilihiutaleita
2 laakerinlehteä
vettä
suolaa, mustapippuria
2-3 dl maustamatonta jogurttia tai 1 prk kookosmaitoa

Kuumenna öljyä paistinpannulla ja lusikoi mausteet paistumaan. Paahda niitä, kunnes ne alkavat hieman tuoksua ja poksua. Lisää sipulit ja punajuuret mukaan ja sekoita. Paista joitakin minuutteja. Lisää joukkoon vielä chilit, laakerinlehdet ja kaada 2 dl vettä mukaan. Laita kansi päälle ja anna punajuurien kypsyä. Tarkkaile, ettei neste pääse haihtumaan aivan kokonaan. Mikäli käytät kypsiä punajuuria, ruoka valmistuu huomattavasti nopeammin.

Sekoita jogurtti joukkoon ja maista. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa vielä muita mausteita. Tarjoile keitetyn basmatiriisin ja naanleivän kera.


* * *


Kokeile myös:
- intialainen peruna-pinaattipata
- peruna-kukkakaalicurry

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.