Paprikainen peruna-simpukkapata

maanantai 8. helmikuuta 2016




Sinisimpukat eksyvät ruokapöytään joitakin kertaa vuodessa, mutta jostain syystä en ole jakanut yhtäkään reseptiä niistä täällä blogissa. Korjaan tilanteen nyt, sillä simpukat yhdessä paprikan ja perunoiden kanssa on mukavan rustiikkista purtavaa. Ruoka sopii erittäin hyvin harmaan talvipäivän piristykseksi ja lämmitteeksi. Tämä simpukkapata on myös mielestäni hyvä aloitus valmistaa simpukoita ensimmäisen kerran, mikäli et ole niitä itse koskaan valmistanut tai edes maistanutkaan. Padassa riittää makua ja purtavaa muutenkin kuin simpukoiden muodossa. Varaa oheen hyvää maalaisleipää ja valkoviinä ja illallinen on valmis!

Paprikainen peruna-simpukkapata 2 henkilölle

1 sipuli isoina paloina
1 tomaatti lohkoina
puolikas punainen paprika paloiteltuna
1 dl tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä
ripaus chilihiutaleita
*
2 rkl oliiviöljyä
4-6 (400 g) perunaa paksuihkoina siivuina tai paloina
1 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
1 pss (1 kg) sinisimpukoita 
puolikas paprika suikaloituna
0,5 sitruunan mehu

Laita sipuli, paprika, tomaatti, korianteri, valkosipuli ja chilihiutaleet tehosekoittimeen ja hienonna pieneksi. Voit hienontaa kasvikset halutessasi myös pyreeksi.

Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa tai padassa ja lisää kasvisseos ja perunat. Keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes kasvisseos vaikuttaa kuivahkolta. Lisää valkoviiniä ja anna sen keittyä, haihtua pois. Lisää 2-3 dl vettä ja suolaa. Anna padan kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat alkavat olla pehmeitä. Varo kuitenkin kypsentämästä niitä liian pehmeiksi, sillä ne kypsyvät padassa vielä tovin. 

Putsaa sillä välin simpukat ja jos niillä on parta, poista se veitsen avulla. Varmista, että simpukat ovat eläviä ja kopauta simpukkaa kevyesti. Jos simpukan kuori ei sulkeudu, heitä se pois. Poista myös sellaiset simpukat, joiden kuori on rikki. 

Lisää sinisimpukat pataan paprikasuikaleiden kanssa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja anna simpukoiden kypsyä kannen alla 5-7 minuuttia. Mikäli padassa on avautumattomia simpukoita, heitä ne pois. Mausta pata vielä sitruunamehulla ja hienonnetulla korianterilla. 

2 kommenttia

  1. Simpukat on herkkua! Täytyypä kokeilla lisätä perunoita pataan. Tulee ruokaisampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan ja perunat imevät mukavasti makua itseensä, nam!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.