Kurpitsa-lehtikaalipasta

tiistai 20. lokakuuta 2015



Kuin huomaamatta söimme taas pastaa pestolla. Viimeisin pestopasta oli kesäkurpitsapastaa, tällä kertaa puolestaan kurpitsa-lehtikaalipastaa. Sunnuntain pata-aineksista jäi kurpitsaa tähteeksi, joten maanantain ruoka valmistui näppärästi ilman kaupassa ravaamista. Vaikka viikonloppuna tulee usein valmistettua uusia makuja ja ehkä vietettyä enemmän aikaakin keittiössä, maanantai tuntuu aika usein olevan melkoinen herkkupäivä. Sopii!

Kurpitsa-lehtikaalipasta 4 henkilölle

puolikas myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna (luomua ei tarvitse välttämättä kuoria)
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Lehtikaalipesto
200 g lehtikaalia ryöpättynä ja hienonnettuna
0,5-1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan kuoriraaste
oliiviöljyä
0,5-1 sitruunan mehu
*
parmesania tarjoiluun


Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Nosta kurpitsan kuutiot leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele öljyä päälle. Mausta kurpitsat suolalla ja pippurilla ja anna niiden paahtua uunissa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. 

Kiehauta seuraavaksi lehtikaalit suolatussa vedessä pestoa varten. Keitä lehtikaalia korkeintaan minuutin ajan ja nosta ne sen jälkeen jääkylmään veteen. Säästä keitinvesi pastan kypsennykseen. Valuta lehtikaali hyvin ja kuivaa se talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poista lehtiruodot ja hienonna lehdet. 

Nosta lehtikaali, pinjansiemenet, valkosipuli ja sitruunan kuoret tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää oliiviöljyä, kunnes pesto on koostumukseltaan sopiva. Maista pestoa ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kun pasta on al dente -kypsää, ota hieman keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita pesto ja paahdetut kurpitsakuutiot pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä. Lusikoi pasta lautaselle ja raasta parmesania päälle. 

2 kommenttia

  1. Yhdestä kurpitsasta onkin aina moneen ruokaan. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä pasta nousi heti yhdeksi suosikikseni, vaikka tein sitä ensimmäistä kertaa. Kun sitruunaa on riittävästi, maku paranee entisestään.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.