Mausteinen porkkanasalaatti

torstai 3. syyskuuta 2015



Aijai, oikein harmittaa, että valmistin tätä salaattia vasta tällä viikolla. Valloittavan ihana lisuke mausteisella kastikkeella ja tällä viikolla nautimme tätä lounaaksi paistetun tähdekanan kera. Kiitos reseptistä kuuluu Kiralle, jonka reseptit eivät ole pettäneet vielä koskaan. Ihana herkku, jonka aion pitää mielessä pitkin syksyä juuresten ollessa parhaimmillaan. Mikäli innostut tästä reseptistä, käy kurkkaamassa lisää reseptejä Truly Kiran sivuilta. Neitonen kokkailee ruokia myös Iltasanomiin ja aivan lähiaikoina häneltä ilmestyy Max 30 min -keittokirja, joka nimensä mukaisesti tuo apua meidän kaikkien arkiruokailuun. Olen kokannut Kiran aiemman Auringon maku -kirjan melkeinpä läpi, joten arvatenkin on selvää, että odotan uuden teoksen ilmestymistä.

Mausteinen porkkanasalaatti

4 keskikokoista kuorittua porkkanaa ohuiksi kolikoiksi leikattuina
pieni kukkakaali hienonnettuna
2 dl hienonnettua lehtikaalia
0,5 dl hienonnettua korianteria
0,5 dl pikkelöityjä sipuleita
(0,5 dl rusinoita)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kastikkeen kanssa ja tarkista, tarvitseeko salaattiin lisätä suolaa.
Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Kastike
2 rkl tuoretta sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.

Pikkelöidyt sipulit
2 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
4 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 punasipuli ohuelti suikaloituna

Kiehauta liemen ainekset, anna jäähtyä hetki ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.