Maukas papuhampurilainen

maanantai 30. maaliskuuta 2015



Edellisen bloggauksen kurpitsasämpylät saivat sisäänstä Vege!-kirjan maukkaan papupihvin. Kirjassa sen sanotaan olevan tulinen, mutta mielestäni se oli erittäin maukas, ei tulinen. Jos siis haluat polttoa hampurilaiseesi, lisää pihvitaikinaan vielä tuoretta chiliä tai cayennea. Sinänsä papupihvin reseptin ainesmäärät olivat loistavat, harvoin kerta laakista pihvi maistuu näin hyvälle! Pihvit valmistuvat nopeasti ja sopivat loistavasti niin arki-iltaan kuin viikonlopun herkkuhetkiinkin. Mikäli et käytä kypsiä papuja, muista varata niiden kypsentämiselle oma aikansa. Käytin itse kypsiä aineksia suoraan purkista, joten papuhampurilaiset valmistuivat vauhdikkaasti.

Maistuvat papupihvit

1 tlk (400 g) kidneypapuja
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana pieneksi kuutioituna
oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 tl chilijauhtta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl cayennepippuria
2 tl kuivattua oreganoa
1-2 tl suolaa
mustapippuria

Huuhtelet pavut ja kikherneet veden alla ja valuta huolellisesti. Paista hienonnetut sipulit ja porkkana pannulla oliiviöljyssä. Lisää vehnäjauhot ja mausteet.

Muusaa papuja ja kikherneitä hieman kulhossa tai jos haluat sileää taikinaa, pyöräytä ne tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää sipuliseos joukkoon ja sekoita. Maista seosta ja lisää tarvittaessa mausteita.

Muotoile taikinasta käsin pihvejä ja paista oliiviöljyssä pannulla noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Kokoa kurpitsasämpylöistä ja papupihveistä hampurilaiset. Omiin hampurilaisiin laitoin vaihdellen mm. salaattia, kurkkurelissiä, tomaattihilloa ja Gruyere-juustoa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.