Lindströminpihvit lähi-itämaisittain

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015




Mitä enemmän ruokalautaselta löytyy väriä, sitä iloisempi olen. Väriä ruokapöytään tulee pelkästään astioista, mehusta ja smoothieista, mutta pyrin muutenkin syömään päivittäin värikästä ruokaa. Kasviksista, hedelmistä ja marjoista ne tulevat itsestään ilman suurempia yrittämisiä. Periaatteena siis kaunista silmälle ja terveellistä kropalle!

Helmikuussa minun teki mieli lindströminpihvejä ja kypsensin saman tien pussillisen punajuuria. Niitä syötiin sitten useammassa eri ruokalajissa: paistetun kalan lisukkeena, lindströminpihveissä, couscousissa ja makaronilaatikossa. Innostus punajuurten kanssa lähti ehkä hieman käsistä, mutta ruoan valmistaminen helpottuu huomattavasti, kun valmistelee raaka-aineita kerralla kunnon satsin. Päätin tehdä lindströminpihvien oheen vielä punajuuricouscousin. Mies paistoi maistuvat pihvit ja väritulitus oli kirjaimellista. Jos liha ei maistu, löydät täältä kasvisversion punajuuripyöryköistä.

Nämä pihvit valmistettiin siis tuoreista punajuurista, mutta toki ne voi tehdä etikkapunajuuristakin. Suosittelen kuitenkin tuoreita, sillä olen kuullut monen välttelevän punajuurta juuri etikkaisuuden takia. Tuore punajuuri on niin paljon parempaa.

Lindströminpihvit Lähi-idän mausteilla

3-4 tuoretta punajuurta
1 sipuli hienonnettuna
öljyä ja voita paistamiseen
500 g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä/kermaa/maitoa
2 kananmunaa
1-2 rkl kapriksia pilkottuna
1-2 tl fenkolinsiemeniä
1-2 tl korianterinsiemeniä
1-2 tl juustokuminaa
fetaa murusteltuna
(suolaa, mustapippuria)
tuoretta minttua

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen.  Kuori keitetyt punajuuret ja raasta ne.

Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Sipulin kypsentäminen ei ole välttämätöntä, mutta pihvit säilyvät paremmin ja sipulin inhoajat eivät niin helposti huomaa sipulia pihvissä.

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita taikina käsin tasaiseksi massaksi. Koska taikinaan tulee kapriksia ja fetaa, suolaa ei välttämättä tarvitse.  Paista taikinasta koepulla ja tarkista maku. Tee koepulla aina, sillä on ikävää todeta jälkikäteen, että pihvissä ei ollut tarpeeksi mausteita.

Taputtele taikinasta pihvejä. Paista pihvit voi-öljysekoituksessa paistinpannulla tai uunipellin päällä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Revi pihvien päälle vielä mintunlehtiä ja tarjoa punajuuricouscousin kanssa.

Punajuuricouscous

couscousia pakkauksen mukaan valmistettuna
kypsää punajuurta hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua
tuoretta minttua
pähkinöitä hienonnettuna

2 kommenttia

  1. Ihana muunnos klassikosta, ja todella herkullisen näköistä tuon couscousin kanssa! Väriloistoa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.