Kasvispata taikinakuorella

maanantai 2. maaliskuuta 2015




Maaliskuu on ehdottomasta jo kevättä, vaikka iskisi yhtäkkiä takatalvi. Kuukausi muistuttaa joka vuosi myös siitä, että pakkasessa on tähderuokia ja marjoja, jotka tulisi syödä pois uusien alta. Pakastin olisi hyvä sulattaa vähintään kerran vuodessa, vaikka siinä olisi automaattisulatus. Laitteiden ohjeet kyllä kertovat muuta, mutta tässä asiassa uskon huoltomiestä, jolla vuosikymmenien kokemus laitteiden toiminnoista ja vioista.

Tein pakastimeen inventaarion joitakin viikkoja sitten ja aloitin raaka-aineiden käyttämisen voitaikinasta ja lihapadan jämistä. Annoin padan sulaa yön yli jääkaapissa ja kuumensin sen seuraavana päivänä ja tarkistin maun. Lihapata oli yhtä hyvää kuin aiemminkin, joten kippasin sen uunivuokaan ja kaulitsin voitaikinan kanneksi. Erittäin helppo arkiruoka! Pari vuotta sitten olen tehnyt samalla tyylillä myös kalkkunapiiraan. Voitaikinan jämät voi käyttää myös juuresstruudeliin, marjaisaan kakkuun tai empanadilloihin

Koska pidän taikinapadoista, tein saman setin uudestaan, mutta tällä kertaa kypsensin kasvispadan jääkaapin nahistuneista juureksista Sur le vif-blogin Suvin ohjetta mukaillen. Noukin pakastimesta myös syksyllä pakastamaani lehtikaalia pinaatin sijaan. 

Intialainen kasvispata taikinakannella 4 henkilölle

öljyä 
2 rkl currytahnaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnnettuna
1 porkkana paloiteltuna
1 varsisellerin varsi viipaloituna
0,5-1 munakoiso paloiteltuna
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl chilijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
tuoretta tai pakastettua lehtikaalia tai pinaattia 
1 prk kypsiä kikherneitä 
fetaa tai vuohenjuustoa murusteltuna
*
voitaikinaa sen verran, että siitä saa kaulittua vuoan päälle kannen
kananmuna taikinan voiteluun
mustia seesaminsiemeniä ja tuoretta korianteria koristeeksi

Lämmitä öljy kattilassa ja lisää currytahna. Kuullota hetken aikaa ja lisää sipulit, porkkana ja varsiselleri joukkoon. Lisää munakoisot, mausteet, pakastettu lehtikaali, tomaattimurska ja pari desiä vettä joukkoon. Anna padan hautua 15-30 minuutin ajan.

Lisää kasvispataan vielä kikherneet ja fetajuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kaada kasvispata uunivuokaan ja kauli voitaikinasta hieman vuokaa suurempi pala kanneksi. Painele ja rypytä taikina vuoan reunoille. Voitele voitaikinakansi kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes taikinakuori on kauniin ruskea. 

Leikkaa vuoasta annospala lautaselle ja koristele korianterilla. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.