Mustaherukka-clafoutis

torstai 1. tammikuuta 2015




Ranskalaistyyppiset piirakat ovat kovasti makuuni ja olenkin niitä pyöräyttänyt viime vuonna joitakin kappaleita. Viimeisimmän clafoutiksen leivoin tapaninpäivänä Tomi Björckin reseptillä. Lopputuloksena oli makoisa, hieman pannukakun koostumusta muistuttava piiras. Kokeilemisen ilosta vietämme puolison kanssa sokeritonta elämää (ei lisättyä sokeria), joten kaikki tällaiset perinteiset leipomiset ovat nyt hetken pannassa. En usko arjesta kuitenkaan muodostuvan hankalaa, sillä emme ole kovinkaan makean perään.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi leipomaan tätä herkkua, sillä piiras valmistuu vaivattomasti ja siihen voi upottaa pakastimen kirpeimmätkin marjat. Parhaimmillaan mustaherukkaclafoutis on hieman lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Taikinaisemman piiraan ystävää suosittelen vilkaisemaan tätä Kivistön cobbleria.

Mustaherukka-clafoutis

50 g voita
4 kananmunaa
2,5 dl tomusokeria
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 vaniljatanko halkaistuna
1 dl vehnäjauhoja
2-3 dl musta- tai punaherukoita

Sulata voi.

Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon ja sen siemenien kanssa, mutta älä keitä.

Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää hieman jäähtynyt voi joukkoon. Poista vaniljatanko maitoseoksesta ja sekoita munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vielä vehnäjauhot.

Voitele piirakkavuoka tai valurautapannu voilla ja kaada taikina astiaan. Ripottele mustaviinimarjat päälle ja paista piirakkaa 180 asteessaa noin 20-25 minuuttia.

Tarjoa piiras sellaisenaan tai kermavaahdon/vaniljakastikkeen kera.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.