Makujen matkassa - Provence

perjantai 22. elokuuta 2014


Siirtolapuutarhaelämä ei innosta enää ja siksi arki on jälleen kaupungissa. Toki mökillä tulee pistäydyttyä useamman kerran viikossa, mutta hiljalleen satoa nostetaan maasta ja laitetaan pihaa talviteloille. Viikonlopun ohjelmakin on näin jo lukkoon lyöty. 

Aivan valmis en kuitenkaan ole vielä syksyyn ja talveen vaan ajatukset harhailevat upeassa kesässä ja henkeä salpaavassa Ranskan lomassa. Ensimmäistä kertaa kotiinpaluu ei ollutkaan ihanaa, ei edes mukavaa. Asiaa ei auttanut Suomen helteet, ei oman pihan kauniit kukkijat. Suomen kesä on ainutlaatuinen, mutta ei todellakaan ylivoimainen. En ole koskaan ollut kesän rakastaja, mutta turkoosi taivas, uskomattoman värinen meri ja rento fiilis saivat kiedottua minut pikkusormensa ympärille. Rakastan syksyä, mutta en ole vielä valmis pukemaan useita kerroksia vaatteita päälle. Selailen valokuvia ja vetelehdin Ranskan fiiliksissä. Vielä hetken, ehkä toisenkin. 



















Söin lomamatkalla enemmän leipää kuin koskaan. Ehdin jo monta kertaa päättää, etten syö sitä enää, mutta sorruin siihen päivä toisensa jälkeen. Miksipä en, kun se oli aina tuoretta ja maistuvaa. Maistoin myös ensimmäistä kertaa ruusu- ja laventelijäätelöä sekä seurasin vierestä, miten innoissaan puoliso oli elämänsä ensimmäisestä bouillabaissesta ja aioli royalesta Ranskassa.



Ihastelin torien tarjontaa, joiden pöydät notkuivat toinen toistaan upeampia juureksia, lihoja, kaloja ja kukkia. Suomalaista jäyhää, EU-säädöksiä noudattavaa menoa en toreilla nähnyt. Eläköön kulttuurierot! Makujen matkalla oltiin taas ja niihin muistoihin palaamme uudelleen ja uudelleen.




Lisää Ranskan tunnelmia löydät näistäkin bloggauksista:

Nizza
Marseille II
Marseille I
Arles
Chateau du Neuf Pape & Les Baux de Provence & Pont du Gard
Gordes ja laventelipellot
Avignon II
Avignon I
Toulon
Grasse

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.