Appelsiinikanaa ja bataattia

maanantai 1. huhtikuuta 2013


Värikästä ruokaa aurinkoiseen päivään! Yksinkertaista ja niin hyvää. Tällä on hyvä aloittaa arki pitkien vapaiden jälkeen.

Appelsiinikana 4 henkilölle

4 kanan rintapalaa
0,5 dl hunajaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
suolaa, pippuria


  • sekoita marinadin ainekset kulhossa tai pussissa ja nosta kanat joukkoon
  • anna kanojen marinoitua vähintään tunnin ajan
  • paista kanat bataattien päällä uunissa 20 minuutin ajan

Bataattikuutiot 4 henkilölle

2 bataattia kuorittuna ja lohkottuna
soijaa
seesaminsiemeniä
soijaa
suolaa, pippuria
  • nosta bataatit uunivuokaan ja mausta ne soijalla ja seesaminsiemenillä
  • paista 200 asteessa 10 minuuttia ja nosta kanan rintapalat niiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia
  • maista bataattia ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  • tarkista kanan kypsyys tekemällä sen pintaan veitsellä viilto. Jos kanasta tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.