Kalkkunapiiras voitaikinakannella

keskiviikko 6. helmikuuta 2013




Tämä piirakka tai paistos on loistava tähderuoka. Joulun jäänteenä pakastimesta löytyi voitaikinaa ja kalkkunaa ja kun jääkaapissa oli sopivasti vielä sieniä, pyöräytin piiraan. Piirakan täytteeksi sopii yhtä lailla niin kasvis- kuin lihatähteet (parsakaali, paprika, porkkana, peruna, paisti). Kokoa täytteet oman makusi mukaan.

Kalkkunapiiras
voitaikinaa
öljyä paistamiseen
100 g paloiteltuja herkkusieniä (muutkin sienet käyvät)
1-2 dl tai 1 pss pakasteherneitä
2-3 dl kanalientä
1 iso sipuli viipaloituna
2 dl kypsää kalkkunaa / kinkkua /
suolaa, mustapippuria
tuoretta tai kuivattua rakuunaa/persiljaa/timjamia
(1 prk ranskankermaa)
1 muna voiteluun
seesaminsiemeniä / auringonkukansiemeniä koristeluun

  • ota voitaikinaa sulamaan sen mukaan, millaiseen uunivuokaan teet paistoksen. Voitaikinasta tulee piiraan kansi. 
  • kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne pehmenevät
  • lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut niistä
  • lisää muut raaka-aineet ja mausteet joukkoon
  • anna seoksen hautua hetken aikaa pannulla ja tarkista maku
  • kaada täyte voideltuun uunivuokaan
  • kaaviloi voitaikina vuoan kanneksi ja voitele se munalla
  • ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista piirasta 20-30 minuuttia 200 asteessa tai kunnes piiras on kauniin ruskea
  • tarjoa piiras sellaisenaan tai vihreän salaatin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.