Viikonloppuaamiainen

keskiviikko 23. tammikuuta 2013


Suhtaudun aamiaiseen hieman kaksijakoisesti. Arkisin aloitan aamuni kahvilla ja korkeintaan smoothiella. Töissä syön parin tunnin kuluttua heräämisestäni leivän, jonka mieheni on tehnyt mukaan. Mutta siihen se sitten jää. Arkisin harvoin on luvassa mitään yllätyksiä tai sen suurempia kohokohtia, sillä aamiainen vaatii mielestäni aikaa. Tai siis minä vaadin. Mikä onkaan mahtavampaa kuin viikonloppuaamuna nukkua niin pitkään kuin huvittaa (ei tapahdu koskaan, herään aina yhdeksään mennessä) ja nauttia aamiaisesta kaikessa rauhassa hyvän kirjan tai lehden parissa! Ja parhaimmillaan aamiaisen jälkeen voi jo ottaa päiväunetkin.

Viikonloppuna meidän aamiaisella tärkeimpiä asioita on hyvä seura, kiireettömyys ja ruoan värikkyys. Olen koonnut tähän viikonlopun herkkujamme. Löytyykö joukosta omia suosikkejasi? Tai onko mielessä jotain, mitä ehdottomasti kannattaisi kokeilla?


Graavi- ja kylmäsavulohi ovat herkkuja, joita nautitaan useimmiten viikonloppuaamiaisella.



Mustikkajäätelöä, cashewkermaa ja pistaasipähkinää. Ohjeen löydät täältä


Mansikkajäätelöä.


Viikonlopun aamiaiseen kuuluu usein munaa muodossa kuin muodossa.


Vihreä munakas. Taikinaan voi laittaa pinaattia, lehtikaalia, yrttejä ja vaikka huonoksi menevää salaattia. 


Paistetut kananmunat eivät taatusti ole tylsiä, kun paistat ne paprikarenkaiden sisällä. Voit paistaa munat samalla tavoin leipäviipaleen keskelläkin. 


Ananas-inkivääri-smoothie, ohje täällä




Maustamatonta jogurttia, vadelmia, mansikoita ja paahdettuja manteleita.


Maustamatonta jogurttia, mansikoita, punaherukoita, kuivattuja marjoja ja hampunsiemieniä.



Maustamatonta jogurttia, verigreippiä, appelsiiniä ja hampunsiemeniä.


Tämän hetkinen puurosuosikkini eli ruismannapuuroa omena- ja karviaishillolla. Alemmassa kuvassa hillo on sekoitettu jo valmiiksi joukkoon.





Aurinkoinen aamun aloitus, jossa on hedelmiä, inkivääriä ja tyrnimehua.


Viimeisenä kuva myös jonkinlaisesta erikoisuudesta näin Suomen kamaralla. Paahtoleivän päällä on mansikkavoita ja mikäli olen oikein ymmärtänyt, mansikan tilalle voisi laittaa pekonia ja saisi astetta suolaisemman version tehtyä. Leipä ei näytä kovin kummoiselta, mutta maistui sitäkin paremmalta. 

6 kommenttia

  1. Ihanannäköisiä aamupalaherkkuja! Minä tykkään kylmäsavulohesta, mutta mies ei niinkään, joten sitä ei tule kovin usein syötyä. Kananmunat puolestaan on molempien herkkuja ja niitä paistetaan tai keitetään viikonloppuaamuisin. Erityisherkkua mun mielestä on tuoreet croissantit kiireettömänä viikonloppuaamuna :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköstä, voi että! Pitääkin tehdä viikonlopuksi jotain oikein nannaa, vaikka noita lohileipiä.<3

    Mutta kaikella rakkauella – miten te jaksatte syödä tuon kaiken?! :D

    Kiva blogi sulla, jään lukijaksi ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  3. JenniKaroliina: Loistava muistutus croissanteista! Olinkin uohtanut ne täysin. Siinä olisikin testaamista, miten ne onnistuisivat itse tehtyinä. Lienenkö 90-luvulla niitä viimeksi tehnyt..

    Hannele: Tervetuloa lukijaksi! Viikonloppuisin tulee kyllä tankattua astetta enemmän, muttei ihan näin paljon.

    VastaaPoista
  4. Riita Vaahtera/Armas maitokauppa24. tammikuuta 2013 klo 14.16

    Hei!
    Inspiroidun aina vain uudellen näistä herkullisista, ja myös houkuttelevan näköisistä ruokaelämyksistä. Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Mukava kuulla! Aamiaiskuviin ei näemmä ole päässyt yhtään Armas-tuotetta, vaikka niitä tulee nautiskeltua säännöllisesti.

    VastaaPoista
  6. Ihan näköisiä herkkuja! Meilläkin viikonloppuaamuihin kuuluu aina kiireetön aamupala aina kun se vaan suinkin on mahdollista. Muuten kierrätellään kaikenlaista mutta jo pitkään on oltu koko perhe ihan koukussa tuoreista hedelmistä (ananas, omena, sitrushedelmät, viinirypäleet jne) tehtyyn hedelmäsalaattiin rahkan kera. Alussa sekaan tuli laitettua hitunen intiaanisokeria mutta nykyään pidän rahkan mausta jo ihan ilmankin mitään erillistä makeuttajaa. Välillä sekaan voi laitella myös esim. pellavarouhetta. Niin hyvä ja raikas kokonaisuus, joka pitää kuitenkin hyvin nälkää :-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.