Mocca cotta - suklaaherkkua lasissa

torstai 15. marraskuuta 2012




Olin jo ehtinyt unohtaa helpot jälkiruoat, mutta näin pikkujoulukautena ne tulivat sopivasti mieleen. Olen bongannut tämän suklaaherkun ohjeen Glorian Ruoka & Viini -lehdestä, mutta olen tainnut tehdä jälkiruoan vain kerran alkuperäisen ohjeen mukaan. Suklaaseoksen voi maustaa appelsiinilla, chilillä, kandeeratulla inkiväärillä, pähkinöillä, konjakilla, minttuliköörillä jne. Name it - olen kokeillut kaikkea! Ja jos et pidä kahvista, voit laittaa kahvijauheen sijaan kaakaota ja saat astetta suklaisemman herkun. Kun kaadat seokseen kuohuviinilaseihin ja kiedot lasin kaulaan nauhan, jälkiruoasta tulee astetta fiinimpi. 

Mocca cotta

4 dl kuohukermaa
1-2 rkl pikakahvijauhetta
3 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
koristeluun rouhittua tummaa suklaata, keksinmuruja tai marjoja

  • pane liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi
  • kaada kerma ja kahvijauhe kattilaan, kuumenna lähes kiehuvaksi
  • leikkaa tai rouhi maitosuklaa kulhoon, lisää appelsiinin kuoriraaste ja kaada kuuma kerma päälle, sekoita kunnes suklaa on sulanut
  • purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kerma-suklaaseokseen
  • mausta seos vaahterasiirapilla
  • jaa seos kuuteen pieneen lasiin ja peitä ne kelmulla
  • anna suklaaherkun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli
  • koristele suklaalla tai marjoilla
P.S. Sitruunan rakastajia suosittelen testaamaan myös lemon possetia. Sen ohjeen löydät Glorian sivuilta


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.