Kesäkurpitsarieskaa ja -keittoa

sunnuntai 26. elokuuta 2012



Koska kesäkurpitsaa kasvaa puutarhassa yllin kyllin, olen innostunut eteen tulevista uusista ohjeista. Lilyn Isyyspakkaus kirjoitti vaimonsa tehneen kesäkurpitsarieskoja ja minäkin tein yhden satsin tänään. Loistavia olivat, suosittelen kokeilemaan. Ohje on täällä. 


Toinen kokeilemisen arvoinen resepti on tämä. Ruoan tekemiseen kuluu korkeintaan vartti ja sekin on jo itse asiasssa liikaa. Täydellinen arkiruoka!

Kesäkurpitsakeitto neljälle henkilölle

2-3 keskikokoista kesäkurpitsaa lohkottuina
4-10 dl vettä
2 kourallista basilikan lehtiä
2 kourallista mintun lehtiä
suolaa, mustapippuria
paistettuja kantarelleja/suppilovahveroita tai herkkusieniä  tarjoiluun

  • kaada kattilan pohjalle parin sentin verran vettä, nosta kesäkurpitsakuutiot päälle ja kypsennä noin 10 minuutin ajan kannen alla
  • hienonna minttu ja basilika tällä välin hienoksi
  • soseuta kesäkurpitsat nesteineen päivineen. Voit kaataa nestettä varmuuden vuoksi syrjään toiseen astiaan, jotta voit tarvittaessa ohentaa keittoa. 
  • lisää yrttiseosta vähitellen joukkoon, soseuta taasen ja maistele keittoa
  • mausta suolalla ja pippurilla 
  • notkista keittoa vedellä sen mukaan, minkä paksuista siitä haluat
  • paista sieniä pienessä määrässä öljyä tai voita kunnes niiden neste on haihtunut
  • annostele keitto lautaselle ja nosta sienet päälle
  • tarjoile kesäkurpitsarieskojen kanssa


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.