Marjoja ruusuhyytelössä

maanantai 1. elokuuta 2011

Marjasato on parhaimmillaan ja jos ei nyt itse jaksa metsään vääntäytyä, torilta löytyy anti tähänkin jälkiruokaan. Olen tehnyt viimeksi tämän vadelmista, nyt lisäsin laseihin myös mansikoita ja viinimarjoja. Det var jättebra! Ruusuvettä ei kannata pelätä, sopivan maku löytyy maistamalla sokerilientä, johon ruusuvettä on helppo lisätä makua korostamaan.


Marjoja ruusuntuoksuisessa hyytelössä neljälle

4 liivatelehteä
4 dl vettä
4-8 dl dl vadelmia, mansikoita, mustikoita, viinimarjoja (tarve vaihtelee annoslasien mukaan)
4 tl ruususiirappia tai ruusuvettä
sokeria oman maun mukaan
  • liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia
  • lämmitä kattilassa vesi ja ruusuvesi
  • nosta kattila pois levyltä ja mausta halutessasi sokerilla
  • purista liivatteista vesi pois ja liota liivatteet pieneen tilkkaan vettä
  • kaada liivatevesi sen jälkeen ruusuvesiseokseen
  • annostele marjat laseihin ja kaada ruusuvesi päälle
  • nosta lasit jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai kunnes neste on jähmettynyt
  • tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.