Pehmeä punaviinikakku

perjantai 16. maaliskuuta 2018


Kaikista maailman tortuista ja kakuista ne yksinkertaisimmat ja perinteisimmät maistuvat minulle parhaiten. Ja kyllä, pitkästä aikaa leivoin perinteisen kuivakakun, jolla ei ole mitään tekemistä kuivuuden kanssa. Aineksista syntyi maukas ja superpehmeä punaviinikakku. Leipomisen aloittaminen on helppoa, sillä ainekset löytynevät omasta kaapista, ellet sitten ole juonut punaviinejä loppuun. Tai sitten päinvastoin, voit käyttää tähän pullon pohjat sen sijaan, että kaataisit ne viemäriin tai pataruokaan.

Resepti osui silmiin selatessani Ella Kannisen Kotona Italiassa -kirjaa. Sinänsä ironisista, sillä yleensä kun näen mielettömän hienosti leivotun ja kuvatun kakun kirjassa, lehdessä tai somessa, sitä todennäköisemmin jätän sen huomiotta saman tien. Koska tämä kakku ei ollut marsipaanilla kuorrutettu tai elintarvikeväreillä maalattu, se sai välittömän huomioni.  Eli jos sinulla on loistava kuiva- tai kahvikakun resepti hihassa, vinkkaa minulle siitä, niin pääsen leipomaan uudestaan näitä mummoloiden herkkuja!

Punaviinikakku
resepti Ella - kotona Italiassa -kirjasta

2 dl punaviiniä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 1/2 dl sokeria
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
(2 rkl rommia)
voita vuoan voiteluun
jauhoja vuoan jauhottamiseen

Laita viini, kaakao, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna ja sekoita kiehauttamatta seosta. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.

Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa yksi kerrallaan viiniseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa astiassa.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää viiniseokseen sekoittaen samalla. (Lisää rommi.) Nostele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja kypsennä 160 asteessa 45-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys välillä, jottei kakku jää liian raa'aksi tai paistu liian kuivaksi.

2 kommenttia

  1. Minun suosikkini on Kentuckyn kakku. Salaisuus on voissa, sokerissa ja mantelijauhoissa. Punaviinikakkukin kuulostaa lupaavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mantelijauhoilla on kyllä tenhonsa. Kentuckyn kakkua voisinkin kyllä kokeilla, mutta ehkäpä ilman kuorrutusta, ettei tule liian makeaa. Kiitos vinkistä!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.