Hernepihvit kylmäsavulohella

tiistai 11. huhtikuuta 2017






Pääsiäinen häämöttää jo horisontissa eikä päivien suunnitelmista ja ruoista ole vielä mitään tietoa. Ensipuraisu pääsiäiseen otettiin kuitenkin viikonloppuna kokkaamalla alkuruoaksi hernepihvejä savulohella K-Ruoka -lehdestä. Helppo valinta, kun pakastimessa on jättisäkki herneitä ja annoksen kruunaa keitetty kananmuna. Resepti upposi hyvin omaan makuun, mitä nyt lisäsin sitruunankuorta ja -mehua enemmän. Kylmäsavun tilalla voi käyttää lämminsavu- tai graavilohta tai jättää pois kokonaan. Hernepihvitkin maistuivat sellaisenaan mukavan raikkailta minttu ja sitruuna mausteinaan.


Hernepihvit kylmäsavulohella 6 annosta

1 pss (200 g) pakasteherneitä
0,5 dl tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna
125 g ricottajuustoa
1 kananmuna
0.5 dl vehnäjauhoja
2 tl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Lisäksi 
3 kananmunaa
125 g ricottajuustoa
1 tl sitruunankuorta
1 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
150 g kylmäsavulohta
tuoreita mintunlehtiä tai herneenversoja

Sulata pakasteherneet. Murskaa herneet haarukalla. Nypi mintun lehdet ja hienonna ne. Sekoita minttu, ricotta, jauhot, sitruunanmehu, suola ja pippuri hernemurskaan ja maista taikinaa. Jos maku on hyvä, lisää vielä muna joukkoon.

Keitä kananmunat kypsiksi, jäähdytä ja halkaise puoliksi.

Mausta ricotta sitruunankuorella, -mehulla ja suolalla. Tarkista maku.

Paista hernemassasta lettupannulla pienet pihvit. Päällystä ne maustetulla ricotalla, kylmäsavulohella, kananmunalla ja yrteillä.


* * *

Selkeitä kevään merkkejä omassa keittiössä onkin tämänkaltaisten alkuruokien lisääntyminen viikonlopun ruokapöytään, parsan nauttiminen useamman kerran viikossa ja kananmunan käyttäminen muuallakin kuin aamupalapöydässä. Harmillista vain, että kylmä sää näyttäisi vievän suurimman houkutuksen kokkailla pääsiäisenä jotain keväistä ja värikästä ruokaa. Jos uusien ruokien ideointiin ei ole aikaa, taidan kokkailla vanhoja, tuttuja ruokia.

Ideoita pitkään pääsiäisviikonloppuun:

Alkuruoaksi:
Juustokohokas
Kepeät kesäkurpitsakääryleet
Pankokuorrutteiset parsatangot
Parsaa, artisokan sydämiä ja herneitä
Parsavanukas ja tomaattisalaatti
Valkoista parsaa rakuunan kera

Pääruoaksi:
Japanilainen siika ja kurkkusalaatti
Kalaisat cannelonit sahramikastikkeessa
Parsalasagne
Piri piri -kanaa ja sitruunaista fenkolisalaattia

Jälkiruoaksi:
Firenzeläinen peltipulla
Sitruunagranita
Vadelmabrownies

Aamiaiseksi:
Avokadoleipä dukkahilla
Hyydytetyt munat
Lohiletut

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.