Linssipyörykät

keskiviikko 18. tammikuuta 2017





Juuri nyt päivittäisten ruokien ideointi ei suju yhtään ja ai, että mä rakastan sitä hetkeä, kun törmään mielenkiintoiseen reseptiin! Kokkaamisen tekee entistä mukavammaksi tieto siitä, että löydän melkein kaikki ainekset valmiina kaapista! Yrtitkin sain omasta pakastimesta. Vielä enemmän rakastan sitä hetkeä, kun tajuan ruoan olevan taivaallista. Monen monta reseptiä on tullut kokkailtua ja liian moni on osoittautunut huonoksi, joskus jopa syömäkelvottomaksi. Näitä ihania linssipyöryköitä tulen siis kokkailemaan jatkossakin.

Linssipyörykät 4 annosta
resepti Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 1/2017

2 prk (à 290 g) kypsiä vihreitä linssejä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 ruukku persiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
3-4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Lisäksi
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
salaattia, herneenversoja tai ituja

Tee ensin tahinikastike (ohje alla). Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, ellet halua paistaa niitä paistinpannussa.

Valuta linssit ja yhdistä ne valkosipulin, sitruunamehun, yrttien ja mausteiden kanssa kulhossa. Surauta seosta sen verran, että saat pyöritettyä taikinasta pullia. Voit tehdä taikinan myös tehosekoittimessa. Taikina saa kuitenkin jäädä karkeaksi.

Sekoita jauhot joukkoon ja muotoile taikinasta 12-16 pyörykkää. (Normaalisti paistaisin taikinasta yhden koepullan, mutta taikina maistui niin hyvältä, etten nähnyt siihen mitään aihetta.) Pyörittele pullat seesaminsiemenissä ja kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeapintaisia.

Tarjoa linssipyörykät salaatin ja tahinikastikkeen kera.


Tahinikastike noin 2 dl

1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
3/4 dl tahinia
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja tarkista maku.

* * *

Kokeile myös:
- linssi-juurisellerivuoka
- paahdettu kukkakaali-linssisalaatti pekonilla

2 kommenttia

  1. Glorian reseptit ovat useinmiten osoittautuneet hyviksi. Linssipyörykkä ohje mennyt lehdessä ihan ohi, mutta nytpä onneksi osui silmiin. Linssit on mulle melko uusi tuttavuus, mutta olen positiivisesti yllättynyt niiden monikäyttöisyydestä ja siitä miten hyvin ne täyttävät paatunen lihansyöjän vatsan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enimmäkseen kyllä, mutta onnistuin tekemään samasta lehdestä myös ruoan, joka jäi syömättä. =) Aika harvinaista onneksi. Pidän linsseistä todella paljon, mutta yleensä ne tulee vain upotettua keittoihin ja patoihin. Ansaitsevat paikkansa parrasvaloissa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.