Thaimaalaiset kalapihvit

torstai 7. heinäkuuta 2016




Perjantainen kalapäivä lähestyy ja haluan jakaa teille makoisan reseptin viime viikolta. Tämäkin resepti on Mikko Takalan ja Sami Rekolan kirjasta Street food aivan niin kuin japanailaiset kanavartaat eli yakitorit. Olen ruvennut kirjaamaan ohjeen alkuperän reseptin yhteyteen, jottei jää epäselväksi mistä se on lähtöisin. Reseptejähän ei kukaan varsinaisesti omista (niillä ei siis ole tekijänoikeutta), mutta haluan kertoa reilusti, jos ohje on otettu suoraan jostain kirjasta tai blogista. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu -periaatteella. Kaikista aiemmista resepteistä tämä ei käy ilmi, mutta nyt mennään näillä tavoilla eteenpäin.

Meillä on ollut tapana laittaa mausteita aina suoralta kädeltä enemmän mitä ohjeessa mainitaan. Näissä kalapihveissä sitä ei olisi tarvinnut tehdä, sillä lopputuloksena oli melkein suolaiset pihvit. Toisin sanoen alkuperäiset määrät tuntuivat olevan meille just niin kuin pitäisikin. Mahtavaa, kun resepti toimii! Kirjassa oli myös ohje currytahnalle, mutta sitä ei nyt tällä kertaa jaksettu tehdä itse.

Suosittelen suuresti hankkimaan tämän kirjan, mikäli street food tai ylipäänsä kattaus maailman ruoista kiinnostaa. Pidän ohjeista, kuvat ovat loistavia ja kirjan tekstaus ja koko taitto iskee minuun.

Thaimaalaiset kalapihvit kurkkurelissillä 4 henkilölle
resepti Mikko Takalan Street food -kirjasta

500 g haukea tai turskaa
1 rkl punaista currytahnaa
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
0,5 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
1 chili hienonnettuna
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
50 g vihreitä papuja pilkottuna
rypsiöljyä paistamiseen

Kuutioi kala ja pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen papuja ja rypsiöljyä lukuun ottamatta. Hienonna seos, mutta älä tee siitä liian sileää. Sekoita pavut joukkoon.

Muotoile taikinasta pihvejä. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit pienissä erissä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile kurkkurelissin kanssa.

Kurkkurelissi

1 keskikokoinen kurkku
3 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
kevätsipulia ohueksi viipaloituna
1 chili pilkottuna
tuoretta korianteria

Poista kurkusta siemenet ja pilko kurkku. Kiehauta riisiviinietikka, sokeri ja vesi kattilassa. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen pääle. Koristele sipulilla, chilillä ja korianterilla.

6 kommenttia

  1. Minusta reseptin alkuperän kertominen on paitsi reilua, myös lukijaa palvelevaa. Jos resepti, vaikka muutettunakin, miellyttää, tietää mistä se on kotoisin jos haluaa vaikka samanhenkistä lisää.
    Kalapihvit kuulostavat ihan meikäläisiin uppoavilta - kalakastike, lime ja inkivääri currytahnan kanssa on kova!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, reseptin alkuperän mainitseminen todella palvelee lukijaa. Toivoisinkin, että yhä useampi kirjaisi alkuperän esiin, jotta hyvien reseptien kehittelijät pääsisivät keittokirjoineen esiin. Nyt vain täytyisi muistaa kirjata se säännönmukaisesti reseptin yhteyteen.

      Poista
  2. Nuo thaimaalaiset kalapihvit on niin nam!

    VastaaPoista
  3. Olin ihan varma, että olin jo käynyt kommentoimassa, mutta näköjään en. Juuri tällaisia yksinkertaisia reseptejä kesällä kaipaa, nämä menevät varmasti testiin viimeistään lomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut joskus aiemmin ilmoituksen, että olet kommentoinut, mutta sitten blogissa ei olekaan ollut mitään. Ehkä sama juttu tällä kertaa. Mutta joo, mä tykkään just tällaisista resepteistä eniten, koska en jaksa hääräillä keittiössä tuntikausia.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.