Raflassa - rennosti Franklyssa

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016




Aika rientää ja huomaan vierailusta ravintola Franklyssa bloggareiden kesken olevan jo 20 päivää. Niin, mielestäni ruoista nautiskeltiin juuri äskettäin. Ravintola on tuttu vuosien takaa, mutta edellisestä kerrasta on jo aikaa. Muistan selvästi kuitenkin sen, että olemme syöneet siellä illallista päivänä, jolloin puoliso tapasi vanhempani ensimmäistä kertaa. Frankly mielletään teatteriravintolaksi sijaintinsa vuoksi ja sinne mekin päädyimme tuolloin kesäteatteriesityksen jälkeen. Frankly on toki auki muulloinkin kuin teattereiden ydinkautena ja nyt kesällä sinne voi mennä istuskelemaan terassillekin. Frankly on saanut kaivattua piristystä uudistamalla sisustusta ja rakentamalla terassin. Ravintola on freesiytynyt ja vaalentunut, mikä tuo sisälle kaivattua valoa.  À la carte -listakin on uudistunut ja Johanna Palon johdolla ruoanlaitossa pysyy sydän mukana.



Valitsin alkuun Pohjanmeren keiton, jossa oli jättikatkarapuja, turskaa ja kauden kasviksia kirkkaassa liemessä. Liemi oli erittäin maukas ja ehkä jopa jonkun toisen makuun turhan suolainen. Mutta ei, tämä oli illan suosikkini!



Otin myös pääruoaksi kalaa suurena kalan rakastajana. Lautaselta löytyi voissa haudutettua turskaa, leppäsavujuustokastiketta ja kauden kasviksia. Annos hävisi maussa heti edeltäjälleen ja kasvikset olivat ylikypsiä. Lisäksi ne olivat samoja kuin alkuruoassakin. Ehkä asteen verran kotikutoinen ja turhan raskas kesäiseen päivään.



Illallisen päätti runsas annos ruusunmarjasorbettia ja vanilja-siiderisiirappia. Siirappi oli maukasta, mutta turhan makeaa. Helsingin jäätelötehtaan sorbetin kanssa se muodosti kuitenkin mainion yhdistelmän.

Mitä Franklysta jäi käteen? Annokset ovat omalle vatsalle turhan suuria ja kolmen ruokalajin menu on aivan liikaa, ellei nauti selkeästi kevyempää ruokaa. Tämä on tietysti myös selkeä plussa, sillä suuren ruokahalun omaavat saavat kyllä vatsansa täyteen. Annosten lisukkeissa oli ikävää toistoa ja söin samoja kasviksia niin alku- kuin pääruoallakin. Tämä on kuitenkin helposti korjattavissa. Niin salin kuin keittiön henkilökunta on työssään sydämellä mukana ja hymy irtoaa huulilta kiireisissäkin hetkissä. Uudistunut Frankly on selkeästi edeltäjäänsä mielenkiintoisempi ja jollain tapaa rennompi. Lisäksi erillinen terassimenu vaatinee uuden visiitin. Kasvisruokailijoillekin on hyvin valinnanvaraa.

Ravintola Frankly
Hallituskatu 22
avoinna heinäkuussa ti-to 14-22, pe-la 14-23, su 14-22.

P.S. Tsekkaa myös mitä puoliso mietti lihaisen ateriansa jälkeen Franklysta. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.