Kepeät sipulirenkaat hunajan ja parmesaanin kera

maanantai 30. toukokuuta 2016





Friteeratut sipulirenkaat siinä missä melkein kaikki muukin öljyyn upotettu mielletään useimmiten rasvaiseksi ja tunkkaiseksi möttöruoaksi. Suurimman osan frittiruoasta syönkin ulkomaanreissuilla, sillä paikalliset frittiruoat tuppaavat olemaan omaan makuun raskaita ja liian usein pakasteesta poimittuja. Onneksi mies on oppinut valmistamaan upeita, rapeita kanansiipiä, salviaa sardellilla ym. vastaavia herkkuja. Viikonloppuna paistoöljyyn upotettiin sipulirenkaat ja tämä resepti jää käyttöön! Rapeaa, kevyttä, suolaista ja makeaa yhdellä suupalalla.

Sipulirenkaat hunajan ja parmesaanin kera 4 annosta
resepti Myllymäen Kasvikset lisukkeena ja pääruokana -kirjasta

2 keltasipulia
1 kananmuna
2 dl pankojauhoja
4 tl hunajaa
50 g parmesaania hienoksi raastettuna
vehnäjauhoja
friteeraamiseen rypsiöljyä
suolaa

Kuori sipulit ja leikkaa ne 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Jaa viipaleet renkaiksi. Kasta ne kiehuvaan veteen 10 sekunniksi, jäähdytä ja anna kuivua talouspaperin päällä.

Vatkaa kananmuna. Pyörittele sipulirenkaat vehnäjauhoissa, kasta kananmunaan ja lopuksi vielä pankojauhoihin.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Friteeraa sipulirenkaat kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Laita sipulirenkaat vadille, valuta päälle hunajaa ja ripottele pinnalle vielä parmesaania.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.