Vadelma-suklaa-chiavanukas

torstai 10. maaliskuuta 2016




Tuorepuurot ovat olleet talven pimeimpinä hetkinä poissa mielestä, mutta kun törmäsin tähän Green kitchen storiesin suklaiseen chiapuuroon tai vanukkaaseen vadelmien kera, en voinut olla valmistamatta sitä. Yllättävän hyvää ja näemmä siihen voi pienempikin henkilö koukuttaa itsensä. Ohjeessa mainitaan chiapuuron säilyvän pari kolme päivää jääkaapissa, mutta puuron raikkaus kärsii niin paljon, että nauttisin itse annoksen saman päivän aikana.


Vadelma-suklaa-chiavanukas 2 henkilölle

Suklaa-chiapuuro
3 rkl chiasiemeniä
2,5 dl kaura-, manteli-, riisi- tai kookosmaitoa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1-2 rkl kaakaota
ripaus suolaa

Vadelmamousse
1 avokado
2-3 dl vadelmia
4-5 taatelia tai pätkä banaania

Päälle tuoreita vadelmia, cashewpähkinävoita (jätin pois), kookoshiutaleita tai kaakaonibsejä.
Vispaa chiasiemenet ja maito sekaisin kulhossa. Mittaa mausteet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna puuron/vanukkaan tekeytyä 30 minuutin ajan jääkaapissa.

Valmista vadelmamousse tehosekoittimessa soseuttamalla vadelmat, avokado ja taatelit sileäksi. 

Kokoa vanukasannos lusikoimalla lasiin tai purkkiin ensin chiapuuroa ja päälle vielä vadelmamoussea. Koristele ja nauti saman tien. Chiapuuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää suljetussa astiassa ilman vadelmamoussea. 



Kokeile aamiaiseksi ja välipalaksi myös näitä:
Avokadopuuro
Mustikkainen vispipuuro chiasiemenistä
Sitruunainen puuro
Tuorepuuroa kaurahiutaleista ja chiasiemenistä
Vadelmainen chiapuuro


2 kommenttia

  1. Voi ei tuli heti nälkä, herrrrkulliset kuvat ja ohjeet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainekset kun on hollilla, herkku valmistuu tuota pikaa. Testaa ihmeessä!

      Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.