Ranskalainen sipulipiirakka - pissaladiere

maanantai 14. syyskuuta 2015




Pissaladiere on eteläranskalainen herkku, jota myönnän leipovani liian harvoin. Toisille siitä tulee mieleen arvatenkin kesä ja lomareissut, itse syön sitä läpi vuoden niin Ranskassa kuin kotonakin. Yksinkertaisuudessaan piirakka, joka sopii niin lounaaksi, leffaillan pizzaksi kuin illanistujaisten pikkusuolaiseksi. 

Pissaladiere (uunipellillinen) 

Pohja

20 g hiivaa
2 tl suolaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Täyte

1-1,5  kg sipulia ohueksi viipaloituna
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorineen
suolaa, mustapippuria
hienonnettua timjamia
ripaus neilikkaa

Hauduta sipulit oliiviöljyssä valkosipuleiden kanssa pehmeiksi 45 minuutin ajan. Kun sipulit ovat pehmenneet, mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Itse maustan seoksen vielä ripauksella neilikkaa. 

Päälle

10-20 sardellifileitä
mustia oliiveja

Kauli tai taputtele kohonnut taikina ohueksi levyksi uunipellille. (Jos pidät oikein ohuesta piirakasta, taikinasta riittää toiseen pieneenkiin piirakkaan.) Levitä sipuliseos niin, että se ulottuu sentin päähän reunoista. Poista valkosipulinkynsistä kuori ja pilko ne ohuiksi siivuiksi piirakan päälle. Valkosipulin voi myös jättää kokonaan pois.

Asettele sardellit ja oliivit tasaisesti pinnalle. Voitele reunat halutessasi öljyllä. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. 

Tarjoile piirasta lämpimänä tai kylmänä. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.