Kasvisoopperavoileivät

sunnuntai 20. syyskuuta 2015



Viikonlopun jälkeen minulla on tapana tsekata jääkaapin sisältö ja valmistaa tähteistä alkuviikon ruoat. Lämpimät voileivät häipyvät välillä unohduksiin, mutta onneksi ne muistuivat mieleen hieman kuivahtaneen leivän ansiosta. Tällä kertaa valmistin oopperaleivät kasvispihvillä. Perinteisestihän voileipään kuuluu paahdettu leipä jauhelihapihvillä ja paistetulla kananmunalla, mutta kasvisversio maistuu näin juuresten sesongin ollessa kuumimmillaan, paremmalta kuin lihaköntti.

Nämä kasvispihvit ovat siitä oivia, että voit käyttää oikeastaan mitä tahansa kasviksia ja juureksia. Kyssäkaalin sijaan voit käyttää perunaa, punajuurta tai lanttua ja voit maustaa taikinan tulisemmin esim. currylla, kurkumalla, paprikalla, chilillä. jne. Toinen loistava seikka puoltaa kasvispihvejä ylipäänsäkin - voit upottaa niihin helposti pienet, epämääräiset juuresten tähteet ja yrtit ja lopputuloksena on loistava arkiruoka. 

Lämmin oopperavoileipä kasvispihvillä 4 henkilölle

1 kyssäkaali raastettuna
2 porkkanaa raastettuna
1 kesäkurpitsa raastettuna
1 sipuli raastettuna
kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä tai lehtikaalia hienonnettuna
1,5-2 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria
öljyä paistamiseen
lisäksi paahdettua leipää ja paistetut kananmunat


Sekoita kasvispihvien ainekset keskenään. Mikäli taikina vaikuttaa liian kuivalta, lisää joukkoon toinen kananmuna.  Muotoile taikinasta pihvit paistinpannulle tai ohukaispannuun ja paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 

Kun kasvispihvit ovat valmiit, pidä ne lämpiminä uunissa ja paahda sillä välin leivät ja paista kananmunat vain toiselta puolelta. 

Nosta lautaselle leipä ja sen jälkeen kasvispihvi ja paistettu kananmuna. Mikäli jääkaapissa on viikonlopun jäljiltä majoneesia, kermaviiliä tai hummusta, sivele leivät niillä. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.