Suolaa ruohosipulin kukista

maanantai 13. heinäkuuta 2015


Ruohosipulinkukkasuolan pohjana karkea ruususuola

Pohjana tavallinen karkea merisuola

Pohjana hieno ruususuola

Jätin reilu viikko sitten ruohosipulinkukkia kuivumaan lautaselle huoneenlämpöön. Road tripiltä palattuamme kukat olivat kuivuneet ja pyöräytin niistä suolaa. Olen tehnyt aiemmin erilaisia yrttisuoloja, joten samaa periaatetta noudattaen valmistin suolan kukistakin. Tein pienet satsit karkeasta ja hienosta ruususuolasta sekä tavallisesta merisuolasta. Merisuola jätti suolan harmaammaksi, mutta käytettyä sekin tulee. Pinkimpää suolaa haluan käyttää esimerkiksi siian graavaukseen ja ripotella hienoa suolaa vielä tarjoiluvaiheessakin päälle. Ruohosipulinkukka antaa suolalle mukavaa makua, mutta sipulisuus ei kuitenkaan ole liian voimakas. Nyt jätän suolat vielä kuivumaan, jotta ne eivät paakkuunnu purkissa ja syksylle on taas ihanaa herkkua nautittavaksi!

Ruohosipulinkukkasuola

hienoa tai karkeaa ruususuolaa
tuoreita tai kuivatettuja ruohosipulinkukkia

Hienonna ainekset tehosekoittimessa haluamaasi karkeuteen ja jätä suola sen jälkeen kuivumaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kun suola on kuivunut, voit lusikoida sitä lasipurkkeihin käyttöä varten. Suola toimii myös loistavana tuliaisena niin uuteen kotiin kuin mökkivisiitillekin.

VINKKI! Voit käyttää ruohosipulinkukkien tilalla muitakin syötäviä kukkia (ruiskaunokki, kehäkukka) tai yrttejä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.