Turkkilaiset yrttirullat

tiistai 30. kesäkuuta 2015




Kun pinaatti hallitsee kasvimaan satoa, nautimme sitä päivittäin muodossa jos toisessa. Kesäisin pinaattia tuleekin syötyä huomattavasti enemmän kuin talvella. Miksipä ei, kun se on tuoretta ja helpottaa ruoan valmistamista kovasti, kun ei tarvitse kaupassa ravata.

Tällä kertaa pinaatti pääsi filotaikinan täytteeksi ja jälleen kerran ihmettelimme miehen kanssa, miksi käytämme filotaikinaa niin harvoin. Siitä on erittäin helppo valmistaa niin suolaisia kuin makeita piirakoita, kunhan vain muistaa ottaa taikinan sulamaan. Ja tässä reseptissä taikinalevyjä ei edes tarvitse voidella voisulalla. Kokeile ihmeessä!

Turkkilaiset yrttirullat 6 rullaa

150 g fetaa murusteltun
tuoreita yrttejä hienonnettuna (persiljaa, basilikaa, minttua, ruohosipulia, tilliä, korianteria, oreganoa)
0,5 tl chilihiutaleita
1 kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
***
4 filotaikinalevyä
oliiviöljyä paistamiseen

Sekoita feta ja mausteet kulhossa sekaisin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa lisää yrttejä. Sekoita vielä muna ja oliiviöljy joukkoon.

Aseta filotaikinalevy tasaiselle alustalle. Pidä loput levyt kostean liinan alla, jotta ne eivät kuivu. Leikkaa filotaikinalevy leveyssuunnassa kahteen osaan. Levitä täytettä levyn päälle, mutta jätä reunoihin noin 1-2 cm:n tyhjäksi, jotta saat taitettua taikinan rullalle. Taita ensin päät sisään ja kääri sen jälkeen alareunasta ylöspäin, jolloin taikinasta muodostuu sikarin tapainen rulla. Voit tasoitella täytettä kääriessäsi rullaa. Kääri taikinasta niin monta rullaa kuin täytettä riittää.

Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja paista rullia 4-5 minuuttia välillä käännellen tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Nosta rullat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Nauti välittömästi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.