Salaatti grillatusta paprikasta ja parsasta

tiistai 26. toukokuuta 2015


Keittokirjojen nousukausi jatkuu vaan ja tällä kertaa olen selaillut kesään ja grillaukseen painottuvaa teosta. Kolmisen viikkoa sitten juhlittiin Kesämiesten kesäruokaa -kirjan julkistamista hyisen sään ympäröimänä eikä paras grillaussää ole vieläkään tavoittanut Suomea. Pidän grillatusta ruoasta kuitenkin maun ja helppuden vuoksi niin paljon, että on ollut pakko värjötellä mökin terassilla makujen perässä. Grillauskirja on siis tervetullut kaveri keittiöömme! Chef Santeri kirjoitti tällä kertaa kirjan yhdessä Poppamies Marko Suksen kanssa Grillikuume-ohjelman siivittämänä ja tuloksena syntyi parivaljakon näköinen keittokirja. Sulassa sovussa lihaköntsät, kasvikset ja kalat. Ruokakuvat otti tuttuun tyyliin Anna-Liisa Nikus. Itse tietysti iskin silmäni ensimmäiseksi kalaresepteihin ja pieniin purtaviin, mutta tasapaino säilyy, kun mies poimii lihareseptit testiin. Aivan ensimmäisenä maistoimme kirjasta cajunkanaa, joka lupasi hyvää.

Viime viikonloppuna kokosin salaatin grillatusta paprikasta ja parsasta. Rakastan grillattua parsaa ja grillattua paprikaa, mutten ole aiemmin yhdistänyt niitä samalle lautaselle. Ei mikään superidea sinällään, mutta superhyvää kylläkin! Kirjan julkkareissa tarjoiltua lohta purjotuhkalla kuorrutettuna täytynee itsekin valmistaa sekä savustettua punajuuri-fetasalaattia ja chili-inkivääri-graavisiikaa. Suurella todennäköisyydellä kirjan sivut avautuvat viikottain ruokaideoita hakiessa.

Salaatti grillatusta paprikasta ja parsasta

Mausteöljy
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 sitruunan mehu

2 punaista paprikaa
12 vihreää ohutta parsatankoa
cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
rucolaa tai salaattia
parmesania

Valmista ensin mausteöljy. Tai salaatinkastikehan se oikeastaan on. Sekoita ainekset keskenään ja mausta se mieleiseksesi.

Grillaa kokonaiset paprikat kuumassa grillissä kauttaaltaan tummiksi. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kun paprikat ovat jäähtyneet hetken aikaa, kuori irtoaa helposti repimällä.

Leikkaa parsojen tyvestä pieni puinen pätkä pois ja grillaa kauniin ruskeiksi käännellen parsoja välillä. Nosta parsat jäähtymään ja suolaa ne kevyesti ja pirskottele päälle oliiviöljyä.

Paahda pähkinät grillin parilalla hetken aikaa, kunnes ne saavat hieman väriä. Käytin itse salaattiin saksanpähkinöitä.

Kuori paprikat ja poista siemenet ja kara. Revi paprika paloiksi tai suikaleiksi ja aseta tarjolle lautasille. Lisää parsat ja rucola päälle ja lusikoi mausteöljyä reilusti päälle. Vuole pienellä veitsellä tai kuorimaveitsellä parmesania päälle. Salaatti maistuu erinomaiselta sellaisenaan tai lisukkeena.



3 kommenttia

  1. Tykkään itsekin grillata molempia, parsaa ja paprikaa, mutta en myöskään ole koskaan ajatellut yhdistää niitä. Ihanan näköinen annos!

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Oikeasti, alkoi nälättää ♥

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.