Tomaattinen katkarapukasari

sunnuntai 30. marraskuuta 2014


Tomaattinen katkarapukasari sopii mielestäni loistavasti arki-iltaan. Se on sopivan värikästä ja tulista tuomaan lämpöä pimeän koleisiin päiviin. Valmistin monen monituista kasaria vielä 1990-luvun lopulla, mutta sen jälkeen olen unohtanut ne tyystin. Tuolloin katkarapukasarini oli erittäin valkosipulinen ja tihkui öljyä, mutta tällä kertaa valmistin kasarin uusimman Glorian Ruoka&Viini -lehden inspiroimana. Ilahduttavaa törmätä pitkästä aikaa klassikkoruokaan! Astetta verran fiinimpi katkarapu valmistuu jättikatkaravuilla, mutta erittäin kelvollista ruokaa syntyi tavallisista katkaravuistakin.

Katkarapukasari 4 henkilölle

400 g MSC-merkittyjä isoja katkarapuja ( tai 1 kg jättikatkarapuja)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 tuoretta chili hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
2 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
400 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
loraus valko- tai kuohuviiniä
3 laakerinlehteä
suolaa, mustapippuria
2 tl hunajaa
1 dl tilliä hienonnettuna
2 dl basilikaa hienonnettuna

Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja chiliä muutaman minuutin ajan. Lisää loput ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja anna tomaattikastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä joukkoon.

Lisää yrtit kastikkeeseen ja tarkista maku. Halusin omasta kastikkeestani tulisempaa, joten lisäsin hieman chilirouhetta joukkoon. Asettele katkaravut annosvuokiin ja kaada kastiketta päälle. Kypsennä tomaattiset kasarit kiehuvan kuumiksi uunissa noin 10 minuutin ajan.

Tarjoile ruoka tuoreen leivän kera. Jos haluat nauttia tukevamman aterian, keitä kylkeen hieman riisiä.

2 kommenttia

  1. Katkarapukasari tai -kastike oli eka ruoka, mitä tein kotoa pois muuttamisen jälkeen omassa keittiössäni. Silloin 90-luvun loppupuolella ei tullut joka ilta kaikilta kanavilta ruokaohjelmaa toisensa perään. Jostain aamutv:n ruokapätkästä ohjeen nappasin ja painelin päivällä kauppaan. Olihan se hyvää! Valitettavasti nykyään katkaravut on niin kalliita, että harvoin niitä raskii ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen ruokamuisto, mitähän itse olen ensimmäiseksi valmistanut omassa kodissani? Olen leiponut ja tehnyt ruokaa niin paljon koko elämäni ajan, että tuollainen muisto minulta puuttuu kokonaan. Harmi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.