Inkivääripannacotta

sunnuntai 23. marraskuuta 2014




Viikonloppu meni kuin siivillä, mutta vahvasti jälleen ruoan merkeissä. Istuimme ystävien kanssa lauantai-iltaa aasialaisen ruoan parissa. Sulassa sovussa sekaisin japanilainen, thaimaalainen ja korealainen ruokakulttuuri. En halunnut tarjota jälkiruoaksi aasialaisille ruokakulttuureille tyypillisesti hedelmiä, mutta aivan viime metreillä luin Divaani-lehdestä Teresa Välimäen reseptejä ja bongasin tämän pannacottan. Hyvä niin, sillä tämä jälkkäri lumosi minut täysin ja aion tehdä sitä vielä monta kertaa. Teresa tarjoili pannacottan mustikoiden kera, mutta skippasin ne tällä kertaa. Lopputulos oli erinomainen kenties siksi, että kermaseosta tasapainotettiin maustamattomalla jogurtilla, jolloin maku ei ollut liian sokerinen. Loistava vaihtoehto jälkiruoaksi tuleviin pikkujoulujuhlintoihin, itsenäisyyspäivän illalliselle ja joulupöytään.

Inkivääripannacotta 6 annosta

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
3 cm:n pala inkivääriä kuorittuna
2 dl maustamatonta, paksua jogurttia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan ja viipaloi inkivääri mukaan. Kiehauta seos ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Maista seosta ja tarkista maistuuko inkivääri tarpeeksi. Jos ei, hauduta hetken pidempään tai lisää inkivääriä. Kun seos on sopivan makuinen, poista inkiväärit.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää sen jälkeen jogurtti.

Kaada pannacotta-seos pieniin laseihin, vuokiin tai jälkiruokakippoihin ja peitä astiat kelmulla. Anna annosten hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Itse annoin pannacottien tekeytyä yön ajan. Koristele annokset passionhedelmällä ja karambolalla tai Teresan ohjeen mukaisesti mehustetuilla mustikoilla. Voit lusikoilla mustikoita joko lasin pohjalle tai pannacottan päälle.

Mehustetut mustikat

200 g mustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 tl kardemummaa
mustikoita koristeluun

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna mustikoiden jäähtyä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.