Mangoldipaistos

torstai 28. elokuuta 2014



Onni on oma siirtolapuutarha, josta saa näin alkusyksystä melkoisen määrän satoa. Mangoldia oli ja on edelleen niin paljon, että sitä kokkailtaan seuraavat viikot uutterasti. Tein loistavan mangoldireseptilöydön Lindaraxa-blogista ja testasin paistosta saman tien. Paistos muistuttaa piirasta, mutta siihen ei tehdä taikinaa lainkaan. Kuori syntyy korppujauhoista ja mangolditäyte hyytyy juuston ja munien voimalla. Paistos oli todella hyvää ja uskon sen valmistuvan myös muistakin vihreistä kasviksista. Näin ollen aion kokeilla sitä seuraavan kerran lehtikaalista tai pinaatista.


Mangoldipaistos

1 kg mangoldia pestynä
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
3 isoa kananmunaa
suolaa, mustapippuria
2,5 dl parmesania raastettuna
2,5 dl  korppujauhoja

  • kiehauta vesi ja lisää 2 rkl suolaa
  • lisää karkeasti leikatut mangoldit joukkoon ja anna kiehua 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä
  • kaada mangoldit lävikköön ja siirrä syrjään
  • kuumenna paistinpannulla 3 rkl öljyä ja lisää sipulit, kuullota niitä ja lisää valkosipulit mukaan
  • lisää mangoldi ja persilja ja anna hautua 10 minuuttia
  • siirrä pannu pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä
  • rikot munat kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla
  • lisää puolet parmesanista ja sekoita
  • sekoita mangoldit munaseoksen joukkoon
  • voitele lopulla oliiviöljyllä uunivuoka ja korppujauhota vuoka
  • lusikoi mangoldiseos vuokaan ja lisää loput korppujauhot ja parmesan pinnalle
  • paista mangoldipaistosta noin tunti 180 asteessa
  • tarjoile mangoldipaistosta lounaaksi, alkuruoksi tai paistetun kalan tai lihan lisukkeena



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.