Maailman parhaat valkosipuliperunat

perjantai 15. elokuuta 2014


Jos en edellisessä tekstissä kuvitellut julkaisevani jauhelihakeiton ohjetta, ei valkosipuliperunatkaan olleet ihan ykkösaiheena. Mutta herran jestas, kun kerran törmäät loistavaan reseptiin, täytyyhän se jakaa kaikille! Jollekulle tässä reseptissä ei ole mitään uutta, mutta koin itse niin maistuvan elämyksen, että taidan ihan pakastaa uusia perunoita saadakseni näitä jumalaisia paloja talvellakin. Valkosipuliperunat voi tehdä ns. talviperunoistakin, mutta silloin perunoita täytyy kypsentää hieman pidempään. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan yhden satsin uusista perunoista nyt, kun niitä on saatavilla. Näin pehmeän makuisia valkosipuliperunoita en ole vielä koskaan maistanut. Ohje on loistavasta Vihreä pöytä -keittokirjasta.

Erilaiset valkosipuliperunat

800 g uusia perunoita (siikliä tai nicolaa)
6 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
oliivöljyä

  1. Pese ja viipaloi perunat, kuori valkosipulit ja puolita ne. 
  2. Keitä perunoita ja valkosipulinkynsiä suolalla maustetussa vedessä 6-8 minuuttia, kunnes ne ovat puolikypsiä. 
  3. Siivilöi perunat ja valkosipulit.
  4. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja paista perunoita & valkosipuleita, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. 
  5. Mausta perunat mustapippurilla ja tarjoa salaatin kera. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.