Rakkaat juurekset - Juurekset alla puttanesca

torstai 7. marraskuuta 2013





Kuin tilauksesta, Chef Santeri on kirjoittanut upean kirjan juureksista. Juureksia ylistävää keittokirjaa ei ole minun tielleni vielä tullut. Keittokirjan julkaisua juhlistettiin maanantaina ravintola C:ssä syömällä Rakkaat juurekset -kirjan resepteistä koottu menu. Ja voi mitä herkkua saimmekaan syödä! Kyllä nousi maanantai uusiin ulottuvuuksiin.

Kirjan reseptit kunnioittavat juureksia eivätkä ne sisällä miljoonaa eri ainesosaa vaan juures todella on pääosassa. Nämä ruoat valmistuvat helposti kenen tahansa keittiöstä ja antavat mukavaa vaihtelua keittiöön. Vaihtoehtoja löytyy niin alkuruoaksi, pääruoaksi, keitoksi kuin lisukkeeksikin. Jälkiruokiakaan ei ole jätetty huomioimatta vaan voit valmistaa mm. palsternakasta moussea. Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa kaikille, jotka haluavat tehdä yksinkertaisesti hyvää. Anna-Liisa Nikus on pitänyt huolen siitä, että kirja ei jätä kylmäksi myöskään kuvillaan. Juures tulee lähelle ja voit jo silmilläsi maistaa juuresten syvät maut. Tästä kirjasta meillä kokataan tulevana viikonloppunakin!

Hävikkiviikolle sopivasti löysin kirjasta ohjeen jääkaapin jämille. Laatikosta löytyi muutama porkkana, lanttu ja punajuuria. Oli aika kokeilla kirjan ensimmäinen resepti. Noudatin ohjetta melkein kirjaimellisesti, juuriselleriä ei ollut, joten lisäsin ruokaan sipulia. Tämä resepti on alkujaan italialaista alkuperää ja on monelle varmasti tuttu pastaresepti. Tällä kertaa pasta on jätetty pois ja annettu koko tila kotimaisille juureksille.

Juureksia alla puttanesca
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 lanttu
suolaa
oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
0,5 tl kuivattua chilirouhetta
4 sardellifileetä tai anjovisfileetä
1 dl mustia oliiveja
3 rkl kapriksia
1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
mustapippuria, suolaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
parmesania raastettuna

  • kuori ja kuutioi juurekset. Keitä niitä suolavedessä muutaman minuutin ajan. Kaada vesi pois ja siirrä ne syrjään.
  • kuumenna öljy pannulla ja lisää sardellifileet, hienonnetut valkosipulit ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes sardellifileet ovat sulaneet öljyyn.
  • lisää juurekset joukkoon ja sekoita
  • lisää seuraavaksi oliviit, kaprikset ja tomaatit & anna kiehua kymmenisen minuuttia
  • maista seosta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
  • lusikoi ruoka lautaselle, raasta parmesania päälle ja koristele persiljalla

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.