Grillattua kanaa, paprikaa ja tomaattia

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013


Grillattu kana maistuu kesällä taivaalliselta, koska se saa pintaansa savun makua. Vielä paremmalta se maistuu, kun kanaa tai broileria on marinoitu yön yli. Tein tätä grillattua kanaa ensimmäisen kerran, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan pidin siitä niin paljon, että saatan tehdä toistekin. Ruoka valmistuu helposti, kunhan vain muistaa laittaa kanan marinadiin. Tein ruoan kanan luullisista rintaleikkeistä, mutta grilliin sopii hyvin myös koivet. Suosittelenkin ostamaan luullista lihaa, sillä se maistuu huomattavasti paremmalta kuin valmiit filepihvit. Muistathan varata luullisen lihan paistamiseen enemmän aikaa kuin luuttomien.

Grillattua kanaa, paprikaa ja tomaattia neljälle henkilölle

4 rintaleikettä (pienempiä kannattaa varata useampi)

Marinadiin:

6 rkl öljyä
1 sitruunan mehu sekä kuoret raastettuna
1 rkl sinappia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna (jos haluat tulisempaa, jätä siemenet chiliin) tai kuivattua chilirouhetta
2 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria


  • sekoita marinadin ainekset astiassa, joka soveltuu marinointiin
  • lisää kanat ja kääntele niitä marinadissa
  • nosta kanat marinoitumaan jääkaappiin ainakin 4 tunniksi, mielellään yön ajaksi
  • jos muistat, kääntele kanoja välillä
  • grillaa kanoja 25-35 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kypsyyden voit tarkistaa tekemällä paloihin veitsellä viillon. Jos palasta tulee kirkasta nestettä, kana on kypsää. Huono vaihtoehto ei olisi myöskään tarkistaa kypsyys lihamittarilla. Kun mittari näyttää 68-72 astetta, liha on valmista. 

Lisukkeeksi:


2-4 punaista tai vihreää paprikaa isoina suikaleina
4-6 tomaattia halkaistuna


  • kun olet nostanut kanat grilliin, nosta paprikat ja tomaatit marinadiin 15 minuutiksi
  • nosta ne sen jälkeen grilliin sellaisenaan tai pujottele varrastikkuihin ja grillaa noin 10-15 minuuttia
  • tarjoa kana ja kasvikset sitruunaviipaleiden ja vihreä salaatin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.