Bruschettaa punasipulilla ja yrtti-kapriskastikkeella

tiistai 4. kesäkuuta 2013

 
Perinteinen tomaatti-basilikabruschetta on suussa sulavaa, mutta koska kotimaiset tomaatit eivät vielä ole parhaimmillaan, päätin tehdä jotain muuta. Näiden valmistaminen vaatii enemmän aikaa kuin tomaattiversioiden tekeminen, mutta punasipulihilloketta voi käyttää myöhemmin hampurilaisiin tai salaatteihin ja yrtti-kapriskastikkeeseen voi dipata esim. kasviksia ja sitä voi myös levittää leivän päälle.
 
Punasipulihilloke
 
loraus oliiviöljyä
3 punasipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuina
2 laakerinlehteä
2 tuoretta rosmariininoksaa
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl ruoko- tai fariinisokeria (hunajakin sopii)
suolaa, mustapippuria
pecorinojuustoa lastuina
  • kuumenna öljy kattilassa ja lisää punasipulit, laakerinlehdet ja rosmariininoksat
  • haututa sipuleita miedolla lämmöllä, sekoita välillä
  • lisää viinietikka ja anna sen haihtua
  • lisää vielä sokeri ja anna seoksen hautua vielä puolisen tuntia
  • levitä sipulihilloketta paahdettujen leipien päälle ja vuole päälle vielä pecorinoa
 
 
Yrtti-kapriskastike
 
4 etikkakurkkua
nippu lehtipersiljaa
1 dl tuoreita mintunlehtiä
1-2 rkl kapriksia
2 valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna
2 keitettyä kananmunaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa
8 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
 
  • pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi vihreäksi kastikkeeksi
  • jos haluat kastikkeesta sakeampaa, älä lisää kananmunia tehosekoittimeen vaan hakkaa ne erikseen veitsellä pieneksi
  • tarjoa kylmänä paahdettujen leipäviipaleiden tai raakojen vihannesten kanssa
  • kastike säilyy jääkaapissa 3-4 päivää

 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.