Raparperimehu

perjantai 31. toukokuuta 2013


Toukokuun viimeinen päivä ja millainen kuukausi onkaan takana! Aloitin kesälomani vapusta ja olen saanut nauttia upeista säistä viikko toisensa jälkeen. Itse asiassa olemme miehen kanssa odottaneet sadetta jo useampaan otteen tulevaksi, jotta kasvilaatikoiden anti saisi hyvän alun. Hyvältä näyttää. Puutarhatöiden ohella olen ehtinyt laiskottelemaankin ja lukemaan lehtiä. Kirjat olen jättänyt sivuun toistaiseksi, sillä maanantaina alkaa opintovapaa ja kirjoja saa lukea yllin kyllin. Mikäs sen mahtavampaa! Aion nauttia aurinkoisista kesäpäivistä vastedeskin ja lipitellä tätä perinteistä raparperimehua terassilla istuen ja kirjoja lukien.

Piirakan tuskaan suosittelen tätä simppeliä jogurttista raparperipiirakkaa!

Raparperimehu (reilu kaksi pullollista)

1,5 l raparperia pilkottuna
2 l vettä
3 dl sokeria
1 hyvin pesty sitruuna

  • nosta rapaperit kattilaan ja kaada sokeri ja vesi päälle
  • lisää joukkoon sitruunan kuoret sekä mehu
  • anna seoksen kiehahtaa ja hauduttele sitä 30 minuuttia ja anna jäähtyä kylmässä seuraavaan päivään
  • siivilöi ja pullota mehu
  • juo mehu sellaisenaan tai laimenna halutessasi kivennäisvedellä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.