Jäädytetty pasha ja muita herkkuja kevään juhliin

maanantai 1. huhtikuuta 2013



Tänä vuonna en jostain syystä innostunut pääsiäisen makeista herkuista, mutta halusin kuitenkin tehdä jotain raikasta ruoan päätteeksi. Bongasin tämän jäädytetyn pashan ohjeen Hesarista ja ohje osoittautui erittäin toimivaksi muulloinkin kuin pääsiäisenä. Omasta kaapista ei vain löytynyt manteleita, joten vaihdoin ne pistaasipähkinöihin. Lopputuloksesta saattoi jopa ehkä tulla parempi! Jos siis luvassa on keväisiä juhlia, suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä. Jälkiruoan voi valmistaa etukäteen niin suurelle määrälle kuin on tarvetta ja valmistaminen on vaivatonta. Ohje otettu kokonaisuudessaan täältä.

Jäädytetyt pashat 6-8 annosta

3 luomusitruunaa
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tlk (250 g) rahkaa
4 rkl mantelirouhetta
2 dl kermaa

Koristeluun:
marjoja, hedelmiä tai sitruksenkuoria

Raasta sitruunoista kuori. Purista mehu. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu ja sokeri. Kuumenna niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen liemeen kananmunat. Sekoita hyvin. Nosta kattila liedelle ja kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan rivakasti sekoittaen, kunnes seos selvästi sakenee. Anna sitruunakiisselin jäähtyä. Ota kiisselistä noin desilitra erilleen kulhoon.

Sekoita kattilassa oleva, jäähtynyt sitruunakiisseli rahkan ja mantelirouheen kanssa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää vaahto sitruuna-rahkaseoksen joukkoon.

Laita seosta pienien silikonivuokien pohjalle. Jaa erilleen ottamasi sitruunakiisseli jokaiseen vuokaan. Laita päälle loput rahkaseoksesta. Nosta vuoat pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Ota jäädykkeet huoneenlämpöön ja kumoa valmiiksi tarjoiluastioihin 15–20 minuuttia ennen tarjoamista.


Vinkki! Saat koristeita sitruunankuoresta, kun kandeeraat ne. Keitä ohuita keltaisia sitruunankuorisuikaleita sokeriliemessä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Nosta kuoret leivinpaperin päälle huoneenlämpöön kuivumaan. Kun ne ovat hieman kuivahtaneet, ripottele niiden päälle sokeria. Anna kuivahtaa kokonaan. Säilö täysin kuivuneet kuoret rasiaan. Käytä jälkiruokien koristeena.


Muita kevätjuhlien herkkuja:
Passionhedelmä-pannacotta ja basilikasiirappi
Marjoja ruusuhyytelössä
Pirtsakka sitruunakakku
Italialainen sokerikakku
Mojitokakku
Sisialainen pääsiäiskakku
Sitruunainen jogurttikakku
Sitruuna-pinjansiementorttu
Vadelmabrownies
Lusikkaleivät
Sitruunabiscotit





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.