Parmesaanikeksit

sunnuntai 6. tammikuuta 2013




Sunnuntaipäivä ja parmesaanikeksejä teen kylkeen. Maistuivat eilen kyllä punaviininkin kera. Söimme keksit sellaisenaan, mutta päälle voi halutessaan laittaa esim. rucolaa, basilikaa tai kirsikkatomaatteja.

Parmesaanikeksit 24 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl seesaminsiemeniä
3 dl raastettua parmesaania
120 g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
(2 tl vettä)
pinnalle raastettua parmesaania

- sekoita jauhot, siemenet ja juustoraaste keskenään
- nypi voi joukkoon
- lisää munat ja sekoita taikinaksi
- jos taikina on murumaista, lisää tilkka vettä
- muotoilee taikinasta pötkö, kääri kelmuun ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin
- leikkaa pötköstä noin 24 palaa ja nosta pellille leivinpaperin päälle
- ripottele pinnalle vielä parmesaaniraastetta ja paista keksejä 225 asteessa 8 minuuttia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.