Chili-cashew-kananuudelit

keskiviikko 26. syyskuuta 2012


Syyskuun piti olla ranskalaisen ruoan juhlaa. Arvaahan sen, ettei niin käynyt. Tuli menoja ja tekemistä niin, ettei edes bloggaamaan ole ehtinyt. Ja sitten tuli matka ja flunssa. Juuri kun olin  varma, että vältyin siltä kokonaan. Nyt  toivon pääseväni tästä taudista nopeasti eroon, jotta pääsen hikoilemaan jumppaan ja avaamaan ovia muillekin uusille asioille.

Olen päivä päivänsä perään toivonut miehen kokkailevan ruokaa, jossa on potkua. Eilen sain tätä nuudeliherkkua ja haluan jakaa tämän yksinkertaisen ohjeen teillekin. Loppuviikko taitaa jatkua aasialaisen ruoan parissa.


Chili-cashew-kananuudelit  (3 annosta)

200 g riisinuudeleita
2 rkl pähkinäöljyä
2 sipulia lohkottuna
4 isoa punaista chiliä pilkottuna (jos pidät tulisesta ruoasta, jätä siemenet sisään)
0,5 dl sokeria
4 kanan rintapalaa paloiteltuna
1 punainen paprika paloiteltuna
1-2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä (muutkin pähkinät käyvät)
3 rkl kalakastiketta
3 rkl soijakastiketta
1 sitruunan mehu
tuoreita korianterinlehtiä koristeluun

  • keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta nuudelit lävikössä. 
  • kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit, chili ja sokeri. Kuullota parin minuutin ajan ja nosta sipuliseos pois pannusta
  • lisää kanat pannulle ja kypsennä, kunnes kana on kauniin ruskeaa
  • lisää paprikat, pähkinät, kalakastike, soija, sitruunanmehu, sipuliseos ja nuudelit
  • sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku
  • varmista myös, että ruoka on kauttaaltaan lämmintä
  • nosta ruoka lautasille ja ripottele päälle korianterinlehtiä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.