Fenkoli-lehtikaalipiirakka

torstai 30. elokuuta 2012


Yksi kasvimaan tämän kesän uutuuksista itselle on ollut lehtikaali. Olen toki syönyt sitä aiemminkin, mutta ensimmäisen kerran laitoin lehtikaalin siemenet multaan. Kesä ei ollut kovinkaan aurinkoinen ja lämmin, mutta niin kerä- kuin lehtikaalille se sopi erittäin hyvin. 

Lehtikaali on vahvan makuinen lehtivihannes ja se sisältää keräkaalia enemmän proteiinia. Juuri proteiini- ja rautapitoisuuksien vuoksi, se onkin kasvissyöjien suosiossa. Lehtikaalissa on myös paljon C-vitamiinia, kalsiumia ja karoteenia. 

Lehtikaalia voi käyttää muhennoksiin, patoihin, keittoihin, salaatteihin, mutta omassa keittiössä vihannes on mennyt suuhun vasta sipsinä ja piirakkana. Paistoksesta tulikin niin hyvää, että jaan reseptin saman tien kaikille. 


Fenkoli-lehtikaalipiirakka

Pohja:
125 g voita
2½-3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
tilkka vettä

  • nypi rasva, vehnäjauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi
  • sekoita vesi joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi
  • tee taikinasta pallo ja pane se kelmuun käärittynä tunniksi kylmään

Täyte:
1 sipuli hienonnettuna
1 fenkoli ohuina suikaleina
2-4 dl lehtikaalia suikaloituna
½ palaa (50-100 g) fetaa murusteltuna
suolaa, mustapippuria
3 munaa
2-3 dl maitoa
2 tl Dijon-sinappia
2-3 dl juustoraastetta

  • freesaa sipuleita, kunnes ovat pehmeitä
  • lisää lehtikaali ja fenkoli ja paista muutaman minuutin ajan
  • mausta seos hyvin
  • sekoita munat ja maito keskenään, mausta sinapilla



Painele taikina sormin voideltuun piirakkavuokaan. Nostele kaaliseos pohjan päälle ja murustele fetajuusto vielä pinnalle. Kaada munamaitoseos päälle ja nostele juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.  


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.