Minttupesto

maanantai 30. heinäkuuta 2012




Pesto sopii erinomaisen hyvin leivän päälle, pastaan, grillattujen kasvisten ja paistetun kalan kylkeen. Tällä kertaa. tein peston mintusta, joka kasvaa aivan villlisti sateisesta kesästä huolimatta. 

Minttupesto

2-4 dl tuoretta minttua
2-4 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä / manteleita / cashewpähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
2 rkl parmesania / pecorinoa
suolaa, pippuria
(sitruunamehua)

  • hienonna yrtit, valkosipuli ja pinjansiemenet sauvasekoittimella
  • lisää juusto ja öljy
  • mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla 
Vinkki! Voit tehdä peston mistä haluamastasi yrtistä tahansa. Samalla periaatteella saa tehtyä myös loistavaa porkkana- ja punajuuripesto. Juurekset täytyy vain ensin kypsentää keittämällä. 




Minttupestoa, tomaattia ja kylmäsavulohta. 

1 kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.