Pehmeän jogurttinen raparperipiirakka

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012


Kun mökillä alkaa tehdä mieli makeaa, kaapista ei yleensä löydy kovin ihmeitä. Näin ollen googletukseen osuneet piirakat ovat usein huonoja, koska minulla ei ole jääkaapissa aina rahkaa, kermaviiliä, maitoa tai kermaa. Mutta maustamatonta jogurttia sen sijaan löytyy! Tämä piirakkaresepti sopii hyvin mökkioloihin, sillä taikinaa ei tarvitse vaivata tai antaa sen tekeytyä jääkaapissa ja paistaminenkin sujuu kerta laakista. Kunnon liettä ja uunia mökillä ei ole, mutta vanhemmilta saatu (Lidlistä ostettu) uuni on erittäin ärhäkkä ja ajaa asiansa.


Jos jotain kehitettävää piirakassa on, se liittyy ainoastaan vuoan kokoon. Oma piirakkavuokani on asteen verran pieni, halkaisiljaltaan 23 cm ja taikinaa tulee sen verran, että vuoka saisi olla pari senttiä suurempi. Ja raparperia laitoin ikävä kyllä liian vähän, mutta enempää ei uudesta puskasta irronnut. Raparperin sijaan piirakkaan voit yhtä lailla upottaa omenoita, päärynöitä, punaherukoita, mustaherukoita, mansikoita, mustikoita, vadelmia tai lakkoja.

Raparperipiirakka

Pohja:

1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125 g sulatettua margariinia
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
1 muna
2 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2-3 dl raparperipaloja tai haluamasi marjoja
sokeria
kanelia
  • paloittele raparperi ja siirrä pieneen astiaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria ja jätä tekeytymään.
  • sekoita kuivat ainekset kulhossa
  • lisää joukkoon jäähtynyt rasvasula, jogurtti ja muna
  • sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Taikina vaikuttaa todella löysältä, mutta hetkessä jauho imee nesteen itseensä ja taikina jämäköityy. 
  • levitä taikina lusikalla voideltuun vuokaan (piirakkavuoan halkaisija 26 cm)
  • sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle
  • ripottele pinnalle raparperit tai marjat
  • paista piirasta 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.