Passionhedelmä-panna cotta basilika-limesiirapilla

torstai 5. huhtikuuta 2012


Tänä pääsiäisenä syön toisten tekemiä ruokia, joten oma jääkaappi ammottaa aika lailla tyhjyttään. Jos kuitenkin olisin vapaat kotona, tekisin ehdottomasti tätä panna cottaa. Takuuvarma herkku, vaikkei kaikki menisikään aivan putkeen, niinkin on joskus päässyt käymään. Ensimmäisen kerran valmistin tätä vappuna 2010 eikä siihen ole ehtinyt vielä kyllästymään.

Makoisaa pääsiäistä!


Passionhedelmä-panna cotta basilika-limesiirapilla 6-8 henkilölle

6 passionhedelmää
2-4 liivatelehteä
½ l kuohukermaa
½ l jogurttia
2 dl sokeria
1 vaniljatanko

  • pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • halkaise passionhedelmät ja irrota hedelmäliha lusikalla pieneen astiaan
  • vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
  • lisää jogurtti, sokeri ja sekoita tasaiseksi
  • halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kuorista terävällä veitsellä ja lisää ne jogurttiseokseen
  • purista liivatelehdistä vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä
  • lisää liivate kerma-jogurttiseokseen varovasti sekottaen, älä vatkaa
  • lusikoi puolet seoksesta tarjoiluastioihin
  • lisää lusikallinen passionhedelmää raidaksi (voi jättää tekemättäkin, kuten näissä kuvissa)
  • täytä astiat lopulla seoksella
  • anna hyytyä viileässä vähintään tunnin ajan
Basilika-limettisiirappi

1 dl limetinmehua
½ dl sokeria
1 ruukku basilikaa
  • pane limenmehu ja sokeri kattilaan, kiehauta seos siirappimaiseksi ja anna jäähtyä
  • irrota basilikan lehdet varsistaan ja soseuta ne tehosekoittimessa
  • lisää siirapin joukkoon ja siivilöi valmis siirappi
  • valuta siirappia panna cottan pinnalle ohut kerros juuri ennen tarjoilua

    Huom!
    Jos siirappia jää jäljelle, voit käyttää lopun salaatin kastikkeena ja panna cottaan käytetty vaniljatanko kannattaa säästää myöhempää käyttöä varten. Siitä irtoaa makua vielä itse tehtyyn vaniljasokeriin tai sitruunajuomaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.