Passionhedelmä-panna cotta basilika-limesiirapilla

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018


Kun kevätaurinko alkaa lämmittää ihanasti, kaivautuu tämä passionhedelmä-pannacotta muistin syövereistä esiin. Olipa sitten kyseessä pääsiäinen, syntymäpäivät, äitienpäivä ja mitä kaikkia näitä päiviä nyt onkaan, maistan juuri tämän jälkiruoan keväisin huulillani. Jälkiruoan resepti on ollut käytössä aina vuodesta 2010 alkaen ja mitä suuremmat juhlat, sitä todennäköisemmin valmistan lasilliset herkkua jääkaappiin vieraita odottamaan. Pannacotta on takuuvarma herkku ja maistuu kaikille vauvasta vaariin.

Passionhedelmän  eli kärsimyshedelmän ulkonäkö kertoo hedelmän kypsyydestä. Mitä kuivemman ja ryppyisimmän näköinen passionhedelmä, sitä parempi parempi parfyyminen maku niissä on.



Passionhedelmä-panna cotta basilika-limesiirapilla 6-8 henkilölle

6 passionhedelmää
2-4 liivatelehteä
½ l kuohukermaa
½ l maustamatonta jogurttia
2 dl sokeria
1 vaniljatanko

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Halkaise passionhedelmät ja irrota hedelmäliha lusikalla pieneen astiaan.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää jogurtti, sokeri ja sekoita tasaiseksi.
Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kuorista terävällä veitsellä ja lisää ne jogurttiseokseen.
Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.
Lisää liivate kerma-jogurttiseokseen varovasti sekottaen, älä vatkaa.

Lusikoi puolet seoksesta tarjoiluastioihin. Lisää lusikallinen passionhedelmää raidaksi (voi jättää tekemättäkin, kuten näissä kuvissa). Täytä astiat lopulla seoksella. Anna hyytyä viileässä vähintään tunnin ajan.

Valuta basilikasiirappia panna cottan pinnalle ohut kerros juuri ennen tarjoilua.


Basilika-limettisiirappi

1 dl limetinmehua
½ dl sokeria
1 ruukku basilikaa

Mittaa limenmehu ja sokeri kattilaan, kiehauta seos siirappimaiseksi ja anna jäähtyä.
Irrota basilikan lehdet varsistaan ja soseuta ne tehosekoittimessa. Lisää siirapin joukkoon ja siivilöi valmis siirappi.

Huom! Jos siirappia jää jäljelle, voit käyttää lopun salaatin kastikkeena ja panna cottaan käytetty vaniljatanko kannattaa säästää myöhempää käyttöä varten. Siitä irtoaa makua vielä itse tehtyyn vaniljasokeriin tai sitruunajuomaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.